Partidele din Cluj pe Facebook: UDMR

0

Un nou episod din seria noastră despre paginile de Facebook ale partidelor clujene: azi analizăm UDMR. Și în cazul partidului maghiar am identificat doar 3 astfel de pagini, dar este posibil ca lipsa cunoștințelor de maghiară să ne fi făcut să omitem câteva.

Organizația județeană are o pagină cu 5880 de fani, postări dese (uneori chiar de mai multe ori pe zi) și destul de multă interacțiune, în unele cazuri depășindu-se chiar 100 de like-uri.

Pagina organizației municipale a strâns 1350 de fani, postează în medie de mai multe ori pe săptămână, dar primește doar câteva like-uri și comentarii.

Organizația de femei a partidului minoritar a adunat 833 de aprecieri, are perioade când nu postează nimic timp de mai multe săptămâni, iar interacțiunea este scăzută.

Dacă în cazul politicienilor maghiari cu funcții publice majoritatea postărilor sunt traduse și în română, în cazul paginilor ce aparțin UDMR tot ce se publică pe rețeaua socială este doar în limba maghiară.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este sub PSD și PNL ca prezență pe Facebook în Cluj, putându-se compara cu ALDE, deși a obținut procente mai mari în alegeri față de acest partid relativ nou.

* * *

Vezi și:
Partidele din Cluj pe Facebook: PSD
Partidele din Cluj pe Facebook: PNL
Partidele din Cluj pe Facebook: ALDE
Partidele din Cluj pe Facebook: USR, PLUS și PACT
Partidele din Cluj pe Facebook: PRU, PRM și PNȚCD
Partidele din Cluj pe Facebook: PMP, POL și PPU-sl
Partidele din Cluj pe Facebook: M10, ADN și Demos
Partidele din Cluj pe Facebook: Pro România, Dreapta Liberală și Alternativa Dreaptă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.