Corina Crețu a decis: renunță la PSD și merge cu Pro România

0

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, apropiată în trecut de organizația din Cluj a PSD, a decis să candideze pe listele noului partid Pro România pentru alegerile europarlamentare din acest an.

Anunțul a fost făcut chiar la Cluj-Napoca, unde doamna Crețu participa la o conferinţă despre politica de coeziune, în aceeași zi în care partidul lui Victor Ponta avea o importantă întâlnire tot aici, la care au participat principalii lideri ai formațiunii politice: Ioan Rus, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin, Aurelia Cristea și Ioana Petrescu.

Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social- democrată europeană convinsă şi cred singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni. Şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Cred că lumea cunoaşte ce am făcut, tot ce am făcut a fost pentru România şi români şi îmi doresc să fac acest lucru şi în continuare. Îi respect, în continuare, pe membrii PSD dar îi rog să înţeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid care în ultimii ani a minimizat munca şi eforturile noastre, a celor care am încercat să ajutăm România, culminând cu atacuri şi jigniri personale la adresa mea şi a colegilor din CE”, a declarat Creţu.

Aleasă pe listele PSD în Parlamentul European în perioada administrației Ponta, Corina Crețu a afirmat că rămâne în continuare o social-democrată convinsă, însă nu mai poate susține actuala direcție a partidului. Ea a mai spus că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei Uniuni Europene puternice şi echitabile și că va susține mereu acordarea unor fonduri cât mai consistente pentru țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.