USR Cluj vrea să facă o listă cu amenzile primite de constructorii de blocuri

0

Organizația Cluj a Uniunii Salvați România intenționează să creeze un sistem de centralizare a tuturor amenzilor primite de dezvoltatorii imobiliari, pentru ca orice clujean să poată afla ușor dacă un șantier este legal și ce probleme pot să apară într-o anumită construcție.

Cluj-Napoca este un oraș în care dezvoltarea rapidă a făcut de multe ori ca regulile de urbanism să fie călcate în picioare, iar nu o dată derapajele s-au transformat în infracțiuni.

Domeniul imobiliar este unul în care cumpărătorii sunt de multe ori vulnerabili pentru că nu pot lua o decizie informată în lipsa unor date legate de modul în care s-a construit.

Vrem să compensăm această lipsă de informații printr-un sistemul simplu de evaluare a fiecărui șantier. Poliția locală trebuie să publice informațiile din amenzile care privesc șantierele, pentru a face atât fapta sancționată cât și șantierul identificabile. Apoi, putem lua același tip de date de la Inspectoratul de Stat în Construcții, alături de procesele verbale de recepție întocmite de alte instituții, și să le publicăm într-un singur sistem accesibil tuturor.” afirmă USR Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here