Programul Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj pe ianuarie 2019

0

Primul concert al anului – cel din 11 ianuarie – aduce îl pe scena din Cluj pe Eric Terwilliger, care e, la propriu, una dintre legendele vii ale cornului. În plus, concertul continuă într-un fel atmosfera vieneză a concertului de Anul Nou. ”Simfonia Clasica” a lui Prokofiev se cheamă așa fiindcă face aluzie la clasicismul vienez, iar Richard Strauss și-a compus lucrarea din program la Viena. În ceea ce-l privește pe Mozart, acesta a compus simfonia în drum spre Viena, când s-a oprit la Linz. Va fi o seară Vienna-inspired, deci.

Luna continuă cu Beethoven și Brahms, în concertul vocal-simfonic din 18 ianuarie. Cei doi compozitori sunt oricând o combinație foarte bună, fiindcă Beethoven a fost marele idol al lui Brahms. În plus, pianistul Gottlieb Wallisch, care va cânta ”Imperialul” lui Beethoven, e recunoscut în special pentru interpretarea lucrărilor clasice vieneze (Haydn, Mozart, Beethoven).

Încheiem luna cu evenimentul din 25 ianuarie, în care va fi prezentă violonista Ioana Cristina Goicea, care a câștigat ediția din 2018 a Concursului Internațional de Vioară de la Indianapolis. Lucrarea lui Korngold din pe care o va interpreta în concert are multe citate din muzica pe care el a compus-o pentru filme, Korngold find unul dintre compozitorii de muzică cultă care au influențat foarte mult muzica de film de la Hollywood.

Bilete pentru oricare dintre concerte găsești aici:
https://www.biletmaster.ro/…/Filarmonica-de-Stat-Transilvan…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here