Alternativa Dreaptă: „Un sfert din viaţa adultă activă o cedăm de fapt statului”

0

Partidul liberal înființat de Viorel Cataramă critică declarațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care se plângea de procentul mic de colectare a bugetului de stat, care reprezintă în România doar 25% din PIB. AD consideră că acest procent este mai mult decât suficient, altfel cetățenii riscă să revină sclavi în slujba statului.

„Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit la conferința TAXEDU unde a afirmat că veniturile fiscale ale României reprezintă circa 25% din produsul intern brut, prea puţin după părerea domniei sale, şi că trebuie făcuți pași pentru a schimba mentalitatea românilor, astfel încât gradul de colectare să crească.

Ce înseamnă de fapt procentul de venituri fiscale? Un procent de venituri fiscale de 100%, adică tot ce ar produce un om să dea statului, ar înseamna nimic altceva decât sclavie. Un procent de 25%* înseamnă că un sfert din viaţa adultă activă o cedăm de fapt statului. Pentru că în Romania zilelor de azi nu primim prea mult la schimb pentru această sumă colectată, înseamnă că un sfert din viaţa activă suntem aproape sclavi. Fară a oferi servicii minime esențiale pentru taxele colectate, și în schimb oferirea unor ”servicii” nesolicitate din partea cetățenilor, procentul de venituri fiscale ale statului înseamnă până la urmă gradul de servitute al propriilor cetăţeni.

“Plata impozitului este unul din actele cetățenești care ne dă dreptul să cerem statului să își îndeplinească menirea”, a mai afirmat Mugur Isărescu. Premisa de la care pleacă Mugur Isărescu, la fel ca toţi guvernanţii perindaţi de-a lungul timpului în funcţii mai mult sau mai puţin efemere, aceea că cetăţeanul trebuie să slujească statul, este greşită. Normal ar fi ca statul să slujească cetăţeanul și nu invers.

*Acest procent nu face trimitere doar la cota din PIB ci și la cât din venituri ne sunt colectate prin taxe, accize și impozite și la faptul ca aproape jumătate din timpul nostru activ îl dedicăm muncii/business-ului.” afirmă mișcarea politică pe o rețea de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here