Adrian Oros: „Guvernul PSD-ALDE nu este capabil să construiască bugetul României pentru 2019”

0

Deputatul PNL de Cluj critică actuala administrație, considerând că este inadmisibil ca o țară ce tocmai a preluat conducerea Consiliului Uniunii Europene să nu fie capabilă să aibă proiectul de buget la timp.

Deși în mandatul României la Președinția Consiliului UE trebuie aprobat bugetul uniunii pentru următorul exercițiu bugetar, Guvernul PSD-ALDE , nu este capabil să construiască bugetul României pentru 2019.
România începe anul 2019 fără buget adoptat, fără o prognoză a veniturilor și cheltuielilor, deși conform legii, guvernul trebuia să înainteze Parlamentului proiectul de buget până în 15 noiembrie 2018.
Incompetența și iresponsabilitatea guvernanților afectează atât instituțiile statului cât mai ales autoritățile publice locale performante, care nu pot demara nici un proiect de investiții.
Dar cel mai afectat va fi și de această data mediu privat , care la finele anului trecut, prin Ordonanța Teodorovici a primit o lovitură devastatoare , care a bulversat piața de capital si întreg sectorul financiar.
Acum , majoritatea companiilor nu-și pot construi un plan de afaceri pentru 2019, și așteaptă cu sufletul la gură noi impozite și taxe care pot veni odată cu bugetul.
După un 2018, în care guvernarea PSD-ALDE a provocat un deficit bugetar uriaș, de peste 30 miliarde lei, România riscă îngroparea creșterii economice și blocarea dezvoltării .
Factura incompetenței și relei credințe este transferată astfel pe umerii românilor.
” scrie Adrian Oros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here