Copiii care vor să învețe mai multe despre păsări sunt așteptați duminică la „Atelierul de Hrănitori”

0

Societatea Ornitologică Română (SOR) îi invită pe clujeni la cea de-a cincea ediție a evenimentului „Atelierul de Hrănitori”, pe data de 25 noiembrie 2018, la Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai. Organizatorii au reușit să impună acest eveniment ca o tradiție anuală – ziua când clujenii vin alături de copii și de nepoți pentru a confecționa hrănitori pentru păsările sălbatice și pentru a învăța cum să le ajute să treacă peste gerul iernii.

„Evenimentul începe de la ora 10 dimineață cu activități și ateliere care vor ține până la ora 16.00. Ne dorim foarte mult ca prin acest eveniment să reușim să sensibilizăm clujenii asupra biodiversității urbane, pe care o pot observa și ajuta chiar și pe timp de iarnă.  Vom pune accentul pe felul corect în care trebuie hrănite păsările sălbatice – pentru că, în ciuda a ceea ce se crede, pâinea nu este alimentul cel mai indicat pentru păsări. Dar ne vom ocupa și de alte specii cărora le putem face viața mai ușoară în lunile de iarnă”, a spus Dora Domșa, coordonatorul Biroului Teritorial Cluj al SOR.

Cei care vin duminică la Atelierul de Hrănitori sunt așteptați de voluntarii și de staff-ul SOR cu povești despre păsări, informații practice și cu o mulțime de idei folositoare pentru a face iarna mai ușoară pentru păsări și mai colorată pentru oameni. Vor exista deja consacratele ateliere unde oamenii învață să confecționeze hrănitori pe care le pot lua acasă. Participanții pot să aducă coji de nucă de cocos sau de pomelo, sticle de plastic sau cutii de lapte. Mai departe, angajații și voluntarii SOR vor avea grijă ca din mâinile lor să iasă hrănitori numai bune de instalat, dar și alte obiecte de decor și sezon care au păsările ca sursă de inspirație.

Pentru că este un eveniment dedicat păsărilor, participanții își pot testa abilitățile de identificare a speciilor din Cluj. „Vom începe cu ajutorul ilustrațiilor, în muzeu. Apoi, vom ieși afară, la hrănitoarea din Parcul Facultății de Biologie/Grădina Mikó, pentru a vedea păsările direct și pentru a învăța să le deosebim și după aspect, dar și după stilul de a se hrăni și felul în care zboară. Colegii de la Muzeul Zoologic vor face din oră în oră un tur ghidat prin sălile muzeului, având ca punct central păsările. Însă, ca întotdeauna, mai avem și alte surprize.”, a adăugat Dora Domșa.

Atelierul de Hrănitori este un proiect propriu al SOR. Ediția 2018 este realizată în parteneriat cu Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, cu sprijinul Exclusiv Catering și Demmers Teehaus. Participarea la eveniment este gratuită, dar se achită biletul de intrare la Muzeul Zoologic.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați:

Teodora Domșa, Coordonator Birou Teritorial Cluj al SOR, tel: 0742 151848, dora.domsa@sor.ro

Cîmpan Kinga, Coordonator Voluntari SOR, tel: 0744 931070, kinga.cimpan@sor.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here