Cioloș: „România, trezește-te! Ca să rămânem între granițele civilizației trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiției!“

0

Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, trage un semnal de alarmă, în contextul avertismentelor fără precedent transmise de Uniunea Europeană la adresa statului român, în urma adoptării rezoluției privind statul de drept din țara noastră, dar și al celui mai dur raport MCV privind Justiția și lupta anticorupție din România.

Dacian Cioloș a evidențiat, într-o postare pe Facebook, că este pentru prima dată când Uniunea Europeană ne transmite că ne-am îndepărtat de valorile sale fundamentale, subliniind faptul că oprirea „atacului tâlharilor asupra justiției” este singura șansă a României de a rămâne „între granițele civilizației”. „Este pentru prima dată după aderare când Europa ne-a spus că ne-am îndepărtat de ea, de valorile ei, de principiile ei. Că cei pe care i-am ales vor să ne scoată afară din propria casă. Ieri, întregul Parlament al Europei ne-a vorbit pe un singur glas: România, trezește-te! Ca să rămânem între granițele civilizației trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiției! Trebuie să facem lumină și să găsim vinovații pentru represiunea din 10 august. Ieri, Europa ne-a spus că e cu noi și împotriva lor. Că mai e speranță, dacă ne trezim la timp, că Europa este și casa noastră, dacă nu-i dăm foc”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Fostul premier a subliniat faptul că românii trebuie să se implice pentru a lua parte la reconstruirea țării, următorul test pentru România fiind la alegerile europarlamentare, care vor avea loc peste șase luni: „Trebuie să îi oprim și apoi să începem reconstruirea țării. Cărămidă cu cărămidă, școală cu școală, spital cu spital. Împreună putem face asta. Trebuie să credem în puterea noastră de a lupta și de a ne recâștiga țara din mâinile lor. Unii am înțeles prea târziu că votul nostru e puterea noastră. În 6 luni vom avea o nouă șansă. România își va alege oamenii care să o reprezinte în Europa, oameni care să se bată pentru drepturile românilor și să nu le pericliteze viitorul”.

În final, Dacian Cioloș a subliniat faptul că locul României este și va rămâne în cadrul familiei europene, garantând că va face tot posibilul pentru a asigura acest lucru: „Locul României este în Europa pentru că nu a fost niciodată altundeva. Cine vrea să ne scoată din civilizația occidentală spre care am tânjit mereu va plăti cu vârf și îndesat. Voi face tot ce ține de mine ca să nu mai trăim asemenea zile negre în care minciuna a devenit politică de stat”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here