Viorel Cataramă: „Voi forma partidul Dreapta Liberală (DL)”

0

În urma conflictului cu liderul PNL, Ludovic Orban, un veteran al PNL – Viorel Cataramă – a decis să părăsească partidul după 28 de ani și să-și înființeze un nou partid, Dreapta Liberală. Politicianul susține că acesta va fi primul partid românesc cu adevărat liberal, susținând economia de piață și dereglementarea, spre deosebire de toate restul forțelor politice existente acum.

Se pot alătura toți cei care vor ca #SectorulPrivat să fie PUTERNIC și nediscriminat.” a postat Cataramă pe Facebook. „Vreau un partid cu adevărat de DREAPTA, care să-i spulbere, în alegeri, pe socialiștii din PSD-PNL-USR-ALDE.” a mai scris acesta.

Tot azi, Comisia de Arbitraj a PNL a decis amânarea pentru decembrie a luării unei decizii privind posibila excludere a sa din partid. Viorel Cataramă a anunțat că va candida pentru funcția de președinte a României anul viitor.

Iară programul viitorului partid:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de munca.
2. Anularea tuturor pensiilor speciale pentru politicieni si persoanele din aparatul administrativ.
3. Stabilirea pensiei minime la 1.000 lei (cel putin 70% din salariul minim).
4. Eliminarea privilegiilor ”aristrocatiei bugetare”: disponibilizarea a 25% dintre angajatii sectorului public si inghetarea cresterilor salariale in acest sector pentru urmatorii doi ani.
5. Sustinerea puternica a sectorului privat: incurajarea productiei si a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politica de curs adecvata) si descurajarea importurilor.
6. Lege fara exceptii: sarcina fiscala ve fi asezata in functie de marimea venitului, nu in functie de tipul acestuia si de forma de organizare a activitatii; cota unica stabilita la 10%, TVA bazat pe taxare inversa.
7. Salariul minim, stabilit prin negocieri intre patronate si sindicate.
8. Stimularea dezvoltarii invatamantului particular (indeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de catre stat a unor burse pentru copii proveniti din familii cu venituri reduse (dar cu rezultate foarte bune la invatatura), pentru a urma cursurile acestor scoli.
9. Reformarea din temelii a sistemului asigurarilor medicale de sanatate, concomitent cu stimularea dezvoltarii sistemului de sanatate privat; intr-o prima etapa, costul sanatatii va fi suportat in proportie de 70% de catre stat (CNAS), restul de 30% de catre sistemul privat de asigurari de sanatate (similar ca la pensii, Pilonul 2).
10. Includerea Romaniei in spatiul Schengen (am indeplinit toate conditiile tehnice pentru aderare).
11. Consolidarea independentei justitiei si a separatiei puterilor in stat; elaborarea unor legi clare, care sa sustina lupta impotriva coruptiei.
12. Promovarea oamenilor de afaceri in functii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.