Goțiu: Sunt unii colegi din Parlament care consideră că ești bun de pușcărie dacă manifești o ”percepție antiromânească”

0

Senatorul USR de Cluj atrage atenția cu privirea la o lege care a trecut prin Parlament fără a fi discutat prea mult în spațiul public și care ar putea genera numeroase abuzuri.

LEGEA ANTIROMÂNISMULUI, în Senat. Dezbaterea în plen a avut loc săptămâna asta, luni se decide. Cum voi vota, împreună cu colegii de la USR

Sunt unii colegi din Parlament care consideră că ești bun de pușcărie dacă (atenție!) manifești o ”percepție antiromânească”. Da, chiar așa e formularea din textul legii care s-a dezbătut, miercuri, în plenul Senatului, iar luni urmează să intre la vot.

Ca idee, ce ar înseamna o asemenea lege: dacă te exprimi critic cu privire la calitatea artistică și modul în care statuia lui Avram Iancu, din piața cu același nume din Cluj, distruge spațiul respectiv, îl face total nefuncțional și ajunge subiect de glume în ghidurile internaționale de turism, riști să ajungi la închisoare!

Nu, nu e o exagerare: în urmă cu 11 ani m-am trezit cu plângere penală pentru ofensă adusă însemnelor naționale și constituire de grup infracțional organizat pentru că mi-am permis să mă leg de ”incredibil de comica” statuie a lui Avram Iancu din Cluj (descrierea e din Ghidul Routard).

Sunt curios câți dintre cei care vor vota, luni, pentru a-i trimite la pușcărie pe cei găsiți ”vinovați” că sunt ”percepuți ca antiromâni” vor vota solicitarea DNA cu privire la Călin Popescu Tăriceanu. Mai exact, vreau să văd și eu cine consideră că e de pușcărie să critici calitatea unei statui a lui Avram Iancu, dar apreciază că e o dovadă de uriaș patriotism să blochezi demersurile Justiției care încearcă să dea de capăt dosarelor în care miliarde de dolari și euro au virat din contul statului către buzunarele mafioților.

Cel puțin din punctul meu de vedere (și al colegilor din USR) lucrurile sunt clare. În înregistrarea video sunt argumentele pentru care votăm împotrivă.

PS: Cred că nu e necesar să reiau și motivele pentru care vom vota ”pentru” la solicitarea DNA privitoare la drepul d-lui Tăriceanu de a se apăra și de a-și prezenta argumentele în fața Justiției, nu doar la televizor.” scrie politicianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here