Vernisaj al artiștilor populari clujeni la Brăila

0

Pe baza colaborării cu Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj este prezentă la Brăila, în perioada 5 – 15 noiembrie 2018, cu expoziţia de prezentare a judeţului Cluj, „Artă á la Cluj”.

Vernisajul expoziţiei a avut loc, luni 5 noiembrie, la Teatrul „Maria Filotti” din municipiu, eveniment la care cei prezenţi au asistat la un reuşit program artistic, realizat de Corul mixt „Trison” al Şcolii de Arte Brăila, cu melodii din Transilvania şi, în onoarea oaspeţilor – reprezentaţi de managerul Şcolii de Arte Cluj, dl. Vasile Corpodean – au interpretat melodii prelucrate de patronul spiritual al Şcolii de Artă Cluj, Tudor Jarda.

Totodată, cursanţii de la secţiile de muzică clasică ale instituţiei brăilene au oferit vizitatorilor şi un recital  cu piese aparţinând  acestui gen muzical.

Expoziţia „Artă á la Cluj” şi-a propus să promoveze, în an Centenar, valorile culturale, artistice şi turistice ale judeţului Cluj, o parte importantă în geografia României Centenare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here