Cătălin Ivan (ADN) vrea vot electronic

0

Cătălin Ivan, liderul noului partid Alternativa pentru Demnitate Națională, cere implementarea cât mai urgentă a sistemului de vot online, pentru a ușura accesul tuturor la votare folosind tehnologia modernă.

Tehnologiile pe care le avem astăzi la îndemână sunt deosebit de sigure. Spuneți că oamenii nu sunt capabili să folosească tehnologiile: câte persoane au telefoane mobile? Aproape toate, deși nu știu tehnologia care stă în spatele unui telefon mobil. La fel și cu conturile de Facebook. Sunt 10 milioane de conturi în România și doar câțiva oameni știu ce tehnologii stau în spatele Facebook, așa că m-aș opri doar la voința politică și nu la motivația dvs., că oamenii nu s-ar pricepe la tehnologii.

De ce să punem românii din diaspora pe drumuri de sute de kilometri, să stea ore întregi la coadă ca să voteze, când există tehnologie pentru vot electronic?! Nu asta este discuția, ci totul se reduce la voință politică” a spus Cătălin Ivan la dezbaterea ”Prioritățile legislative ale Diasporei”, susținută în capitală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here