300€ pe cap de român, cadou de la UE

0
Pro Romania

Fondurile de solidaritate alocate de Uniunea Europeană pentru România în perioada 2021-2028 vor crește cu peste 7 miliarde de euro, a anunțat comisarul european Corina Crețu. În actualul exercițiu financiar (2014-2020) țara noastră poate primi aproximativ 40 miliarde de euro, iar în primul buget al UE de când suntem membri (2007-2013) ne-au fost repartizați 33,5 mld. €.

Media banilor primiți de la Bruxelles va fi de aproape 300 euro pentru fiecare român, o sumă mult mai mare decât în majoritatea celorlalte state membre – în Olanda, de exemplu, suma este de 13€ pentru fiecare locuitor. Banii sunt alocați în funcție de nivelul de trai, adică cu cât media PIB/locuitor al unei țări este mai mare, cu atât primește mai puține fonduri comunitare.

Scopul acestor ajutoare este coeziunea economică, adică stimularea statelor mai sărace din Europa pentru a crește mai rapid și a ajunge la nivelul celor bogate. Suma totală a fondurilor de coeziune alocată celor 27 de țări membre UE va fi de 373 miliarde euro în următorul buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here