Ioan Rus și Aurelia Cristea au devenit oficial membri în Pro România

0

Doi foşti miniştri din guvernul condus de Victor Ponta au decis să se înscrie în partidul Pro România, relatează Cluj Today.  Este vorba de fostul ministru de Interne şi al Transporturilor, Ioan Rus, şi de fostul ministru delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Ioan Rus a deţinut şi funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, precum şi cea de vicepremier în guvernul condus de Adrian Năstase. A fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, prefect de Cluj, precum şi preşedinte al PSD Cluj şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional. Aurelia Cristea a fost şi deputat, consilier judeţean, membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi preşedinte al PSD Cluj-Napoca. Ioan Rus a declarat că va fi simplu membru al partidului condus de Victor Ponta.

În formaţiunea politică fondată de fostul premier se mai găseşte şi fostul deputat Mircea Irimie, care a fost şi secretar de stat, precum şi co-preşedinte al ALDE Cluj. În acest partid ar urma să se înscrie încă un fost secretar de stat care a făcut parte din ALDE. Partidul Pro România are, în prezent, 12 parlamentari.

Fostul premier Victor Ponta, preşedinte al partidului Pro România, s-a întâlnit la Cluj cu liderii formaţiunii sale din cele şase judeţe din Transilvania de Nord. Cu această ocazie, el a anunţat că îşi doreşte ca participanţii la primul congres al formaţiunii sale să voteze poziţionarea partidului Pro România ca o alternativă la PSD, PNL şi USR.

Partidul Pro România reuneşte în special foşti membri ai PSD şi al ALDE. Victor Ponta a declarat că foştii miniştri care fac parte din partidul său vor coordona diferite departamente de specialitate, care vor contura poziţiile partidului Pro România în diferite chestiuni.

De exemplu, fostul vicepremier şi ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, va coordona departamentul de agricultură, fostul ministru al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, va coordona departamentul educaţiei, iar fostul ministru delegat pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, va coordona departamentul care se ocupă de pieţele de capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here