Christian Schuster (USR Cluj): „Orice mișcare politică se va naște din cenușa CPF va fi mai puțin extremistă și mai lipsită de impact”

0

Președintele interimar al USR Cluj a publicat un mesaj prin care îi felicită pe cei care s-au implicat în boicotarea referendumului și își afirmă speranța că extremismul a fost învins, cel puțin pentru moment.

Eu unul mă bucur că am avut, ca partid și ca cetățeni implicați civic, oportunitatea de a ne testa capacitatea de organizare și mobilizare în contextul unui referendum real care a polarizat comunicarea publică pe subiectul servit de Coaliția pentru familie. Am arătat, dacă mai era cazul, că USR poate face față cu brio unui scrutin național și că avem extrem de mulți susținători din societatea civilă dispuși să vină alături de noi și să pună umărul la construcția unei societăți deschise și democratice.
Mă bucur să văd și că acest subiect nu a reușit, așa cum își propuseseră inițiatorii campaniei, să divizeze societatea românească în profunzimea ei. Orice mișcare politică se va naște din cenușa CPF va fi, cu siguranță, mai puțin extremistă și mai lipsită de impact decât ar fi fost cu un referendum încununat de succes în spate.
Dar în primul rând, mă bucur sincer că CPF a adus acest subiect în spațiul public. Psihologic vorbind, a vorbi în public sau cu prietenii sau cu terapeutul despre lucrurile de care te temi, care te oripilează, pe care le ții în tine, nespuse și chinuitoare, de ani de zile, poate avea doar un efect benefic, pentru tine și pentru societate. Mai trebuie doar să învățăm să dialogăm despre astfel de teme înainte de a le arunca, cu violență, înspre semeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here