Adrian Dohotaru: „Trăim în vremuri ultraliberale economic și social și neoconservatoare cultural”

0

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru, fondator al Demos, consideră că România se află în acest moment într-un regim radical de dreapta, în care săracii sunt stigmatizați și ignorați:

Am trimis o serie de întrebări min. Internelor, Carmen Dan despre evacuările care au loc în România. Evacuările forțate nu sunt subiect de presă pentru că săracii nu există pentru politicieni, pentru media, pentru publicul marilor orașe. Motivul pentru care săracii nu există decât ca obiect de dispreț (asistații ca „putori”), este unul de natură ideologică. Trăim în vremuri ultraliberale economic și social. Fiecare este considerat responsabil de soarta sa. Trăim și în vremuri neoconservatoare cultural. Ceea ce înseamnă pentru mulți că intervenția trebuie făcută pe motiv de milă ori caritate, din partea unor grupuri de oameni avuți, nu din partea statului și în nici un caz ca drept al tău de a te ridica din sărăcie și inegalitate. Bătălia viitorului apropiat este de a păstra un stat social în România, un proiect pozitiv, dincolo de revolta anti care a alimentat spațiul public în ultimii ani. În privința evacuărilor, estimez că sunt mii de astfel persoane care sunt forțate să își părăsească locuințele din cauza datoriilor sau retrocedărilor sau taberele informale.

Cum calitatea procesului legislativ depinde de accesul la date relevante, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări gândite pentru a pregăti viitoare inițiative legislative în domeniul locuirii.
– Câte evacuări au fost realizate în fiecare an în intervalul 2008-2017 din imobile folosite sau ocupate fără drept?
– Câte persoane au fost evacuate anual în intervalul amintit?
– Câte tabere informale au fost evacuate anual în acest interval?
– Câte persoane sunt estimate a fi evacuate din tabere informale în ultimii 10 ani?

– Există în cadrul sau în subordinea ministerului o structură responsabilă care colectează anual astfel de date? În cazul în care nu aveți aceste date de la jandarmerie, poliție ori poliția locală, vă solicit sprijinul în notificarea prefecturilor pentru a colecta aceste informații. Totodată, vă solicit responsabilizarea unui departament din cadrul ministerului care colectează anual astfel de date.” scrie parlamentarul pe o rețea socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here