S-a lansat oficial Demos, care se vrea alternativa de stânga la PSD

0

Platforma Demos s-a transformat azi oficial în partid politic. Noua formațiune are o orientare progresistă, preluând ideologia stângii occidentale, dorind să se diferențieze astfel de actualele partide social-democrate și socialiste românești. Iată câteva declarații de la conferința de presă:

Deputatul de Cluj Adrian Dohotaru a salutat formarea noului partid, dar a declarat că va rămâne parlamentar independent până în 2020 la următoarele alegeri, fiind ales pe listele USR. El a fost, de altfel, un inițiator al platformei Demos încă dinainte de apariția Uniunii Salvați România.

Demos, un nou partid de stânga în România.

Salut apariția Demos, Partidul Democrației și Solidarității, pe scena politică din România. Cred în libertate, egalitate și fraternitate, valori iluministe, revoluționare și pașoptiste. Iar Demos duce cel mai bine mai departe, dintre partidele autohtone, aceste idealuri. Vechile partide sunt decuplate de societate, tarate de incompetență și corupție, de slugărnicia față de șefi și de disprețul față de cetățeni. Ader la valori de stânga pentru că am văzut cum PSD, un fals partid social-democrat, a distrus încrederea în instituțiile publice. PSD a demantelat prin practicile sale corupte ideea de stat social. Ader la Demos pentru că toate partidele care s-au perindat la putere în ultimele trei decenii au lăsat prin dereglementări, liberalizări și privatizări mai bine de jumătate din cetățenii României în afara serviciilor publice. Milioane de români nu mai au acces la transport public, la servicii medicale de calitate, la școli care să le dea o șansă reală în viață și la alte bunuri comune. Ca deputat independent până la alegerile din 2020 ader, în calitate de simpatizant, la viziunea Demos, un nou partid de stânga. Ader la valori progresiste pentru că România, o țară în care aproape jumătate din angajați sunt pe salariul minim, nu se poate dezvolta fără mai multă echitate. Țară, țară, vrem ostași! Dar nu pentru instituțiile de forță, ci pentru serviciile specifice unui stat social și ecologic.

Îi doresc succes noii conduceri a partidului. Conducerea Demos este alcătuită din doi purtători de cuvânt, echivalentul președintelui din partidele tradiționale. Avem cota de gen, un bărbat și o femeie: Claudiu Turcuș, din Cluj, și Diana Mărgărit, din Iași. Conducerea e completată de secretarul general, Claudiu Crăciun. Ei fac parte din Cex, unde mai avem alți șase membri aleși: 3 femei (Andreea Iorga-Curpăn, Oana Băluță, Roxana Păduraru) și 3 bărbați (Andrei Panțu, Mihai Ene, Paul Gabriel Sandu).” scrie politicianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here