SCENARIU EXPLOZIV: Grupul de la Cluj şi independenţa Ardealului

0

Pe platforma web Octav Pelin, Alexandru David trage un semnal de alarmă cu privire la activitatea Grupului de la Cluj şi independenţa Ardealului.

“După 1989, la nivel național a început o campanie de PR prin care toată România afla că în Transilvanie e mai bine. Totul în Ardeal este mai frumos, mai curat, mai aproape de Europa, iar ardelenii sunt cu toții speciali. Sunt molcomi pentru că fac totul pe îndelete, iar acest lucru se vede. Cu timpul, în instituțiile-cheie din România au fost impuși oameni din Ardeal.

Astfel, România a început să fie condusă de la Cluj. Klaus Iohannis, Augustin Lazăr, Laura Codruța Kovesi, Vasile Dîncu, George Maior, Florian Coldea, Ioan Rus, Ioan Aurel Pop, Cozmin Gușă, Rareș Bogdan – toți acești oameni care sunt sau au fost în funcții-cheie sunt din Ardeal.

Cum se pregătesc secuii pentru 1 Decembrie 2018

Consiliul Naţional Secuiesc a invitat secuii şi maghiarii transilvăneni la o mare adunare secuiască de Centenar care va avea loc la 18 noiembrie în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe. Marea adunare se adresează şi ”viitorului”, respectiv va conferi un nou impuls luptei pentru autonomie.

“Să transmitem Bucureştiului că secuii nu renunţă la lupta pentru autonomie! Iar autorităţilor publice româneşti, care se luptă unele cu altele, le transmitem: dacă România nu va fi un stat democratic, dacă nu va fi un stat de drept, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă!”

Cum se îmbină propaganda Grupului de la Cluj cu agenda Budapestei

Este clar că în Ardeal se pregătesc evenimente anti-naționale pentru 1 Decembrie, dar foarte interesant este cum se îmbină propaganda Grupului de la Cluj cu agenda Budapestei. Atât Grupul de la Cluj cât și secuii și restul goarnelor plantate de Viktor Orban în Transilvania vorbesc de autonomie. Aceasta este linia principală. Grupul de la Cluj vorbește despre o autonomie pe criterii economice, iar secuii de o autonomie pe criterii etnice, dar soluția ambelor grupări este aceiași, care-i convine de minune Budapestei.

Aceste mișcări sunt pregătite cu atenție de ani de zile. Independența Transilvaniei ar însemna eșecul nostru ca națiune. Astăzi, România are 100 de ani de istorie modernă, suntem o națiune matură, iar asfel de mișcări trebuie împiedicate din fașă dacă nu vrem să mergem la Cluj cu pașaport” arată Alexandru David.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.