Scrisoarea lui Rudy Giuliani a provocat stupoare în presa internațională

0
Pro Romania

Avocatul președintelui american, Donald Trump, a generat consternare în mass media occidentală prin mesajul trimis președintelui României, Klaus Iohannis, în care pare că ar susține poziția PSD privind „excesele” luptei anti-corupție. De altfel, ambasadorul SUA și Departamentul de Stat s-au delimitat de opiniile exprimate în această scrisoare.

Între timp, fostul primar al New York-ului a recunoscut că a fost plătit de către firma de consultanță Freeh Group pentru a expedia acest semnal. Compania este condusă de Louis Freeh, prieten al acestuia, fost director al FBI și judecător federal. Giuliani nu a preciza suma primită.

Firma de lobby lucrează la comanda lui Gabriel „Puiu” Popoviciu, condamnat în 2016 la a şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită într-un dosar privind afaceri imobiliare în zona Băneasa. Acesta a încercat să fugă la Londra, dar a fost prins și arestat de autoritățile britanice, urmând să fie extrădat.

El are dublă cetățenie, româno-americană și acuză autoritățile de la București că l-ar vâna din motive politice. A locuit o perioadă în Manhattan, unde soția sa are un apartament de peste 3 milioane de dolari. Doina Popoviciu este fiica fostului demnitar comunist Ion Dincă.

Rudy Giuliani este implicat într-un alt scandal din Statele Unite, legat de investigația FBI privind manipularea de către Moscova a campaniei prezidențiale din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here