PSD și ALDE riscă să fie excluse din grupurile politice europene

0
Pro Romania

Şefa partidului liberal austriac NEOS – Noua Austrie şi Forumul Liberal, Beate Meinl-Reislinger, a cerut luni, în mod oficial, excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană ALDE. Aceasta ar fi motivat solicitarea prin refuzul ALDE de a se retrage din coaliţia de guvernare sau de a se delimita de parteneriatul cu PSD, o formaţiune „zguduită de scandaluri de corupţie”.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat, marţi, că va depune în toamnă la grupul socialist din Parlamentul European o solicitare de excludere a PSD din rândurile socialiştilor europeni, cerere însoţită de un dosar privind „acţiunile acestui grup infracţional pus în apărarea corupţilor”.

Liderii Grupului Verzilor din Parlamentul European a solicitat joi Comisiei Europene să activeze mecanismul de apărare a statului de drept în cazul României, în contextul protestelor antiguvernamentale violente care au avut loc săptămâna trecută la Bucureşti.

„Oamenii din România caută ajutor din partea Uniunii Europene şi cred că ar trebui să-l acordăm”, a declarat Ska Keller, co-preşedinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European.

Totuși, principalele grupuri politice europene par să fie mai interesate mai mult de păstrarea europarlamentarilor români, preferând să nu se implice în problemele interne ale altor state. PES nu a luat atitudine în cazul situației din Malta, iar PPE pare să-l proteje pe liderul autoriar maghiar, Viktor Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here