Legia Varşovia sau FC Dudelange, adversarele CFR-ului din play-off-ul Europa League

0

Echipele româneşti şi-au aflat posibilele adversare din play-off-ul Europa League (23/30 august). Astfel, dacă vor trece de turul 3 preliminar (9/16 august), formaţiile noastre vor întâlni următorii adversari:

CFR Cluj – învingătoarea dintre Legia Varşovia (POL) şi F91 Dudelange (LUX)

FCSB – învingătoarea dintre Slovan Bratislava (SVK) şi Rapid W. (AUT)

Universitatea Craiova – învingătoarea dintre Zorya (UKR) şi Braga (POR)

Cine sunt cele două echipe:

F91 Dudelange este o echipă de fotbal din orașul Dudelange, Luxemburg. Evoluează în Divizia Națională, dar și în Cupa Luxemburgului.

Palmares

  • BGL League
    Campioană (9): 1999-00, 2000-01, 2001-02, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2010-11
    Finalistă (3): 1998-99, 2002-03, 2003-04
  • Cupa Națională
    Campioană (4): 2003-04, 2005-06, 2006-07, 2008-09
    Finalistă (4): 1992-93, 1993-94, 2001-02, 2010-11

Legia Varșovia este un club de fotbal din Varșovia, Polonia. Echipa susține meciurile de acasă pe Stadion Wojska Polskiego (Pepsi Arena) – Stadionul Armatei Poloneze.

Palmares naţional

  • Ekstraklasa:
    Primul loc (12): 1955, 1956, 1969, 1970, 1994, 1995, 2002, 2006, 2013, 2014, 2016, 2017.
    Locul doi (12): 1960, 1968, 1971, 1985, 1986, 1993[1] 1996, 1997, 2004, 2008, 2009, 2015.
    Locul trei (11): 1928, 1930, 1931, 1961, 1972, 1980, 1988, 1999, 2001, 2005, 2007.
  • Cupa Poloniei:
    Câștigătoare (18-record): 1955, 1956, 1964, 1966, 1973, 1980, 1981, 1989, 1990, 1994, 1995, 1997, 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016.
    Finalistă (6): 1952, 1969, 1972, 1988, 1991, 2004.
  • Supercupa Poloniei:
    Câștigătoare (4-record): 1989, 1994, 1997, 2008.
    Finalistă (5): 1990, 1995, 2006, 2012, 2014.
  • Cupa Ligii Poloniei:
    Câștigător (1): 2002.
    Finalistă (2): 2000, 2008.

Palmares internaţional

  • Liga Campionilor:
    Semifinale (1): 1970
    Sferturi de finală (2): 1971, 1996
  • Cupa Cupelor UEFA:
    Semifinale (1): 1991
    Sferturi de finală (2): 1965, 1982
  • UEFA Europa League:
    Șaisprezecimi (3): 2012, 2014, 2015

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here