Partidul Pro România vrea transport public gratuit la Cluj, pentru toți cetățenii orașului

0

Printr-un comunicat de presă și un eveniment pe Facebook, filiala Cluj a Partidului Pro România anunță demararea unei campanii prin care solicită autorităților locale introducerea transportului public gratuit, de care vor beneficia toți locuitorii permanenți ai orașului și turiștii, simultan cu creșterea considerabilă a taxelor de parcare.

Scopul inițiativei este, conform autorilor, reducerea aglomerației și poluării, eliminarea ambuteiajelor și creșterea calității vieții:

„INTRO: #ProROMANIA promoveaza transportul in comun gratuit, prin campania #HAIcuBUSU !

REALITATI: *ProROMANIA-Cluj se implica in imbunatatirea calitatii vietii clujenilor. *Supraaglomerarea municipiului Cluj-Napoca produce mult stres prin poluare si blocaje auto. *Orasul nostru se afla pe un trend populational crescator, ceea ce va duce la agravarea situatiei. *Municipalitatea are la dispozitie si administreaza capacitati generoase de finantare, ce la o adica pot fi directionate prioritar mai binelui cetatenilor. *Cresterea sustenabila pentru un centru urban major, presupune si pastrarea sau imbunatatirea calitatii mediului ambiant prin reducerea poluarii, prin tinerea sub control a blocajelor datorate aglomerarii, nu in ultmul rand, prin cresterea mobilitatii persoanelor, produsa in paralel cu reducerea costurilor vietii de zi cu zi.

INITIATIVA: *ProROMANIA-Cluj propune municipalitatii Cluj-Napoca, introducerea gratuitatii pe toate mijloacele sale de transport in comun, pentru toate categoriile sale de cetateni. *Aceasta inititiativa va fi avansata in ofertele electorale locale vitoare a reprezentantilor ProROMANIA.

SUSTENABILITATE: *Pentru finantarea acestui deziderat, pe langa alocari bugetare locale, se vor accesa granturi sau finantari comunitare europene. *Se vor creste cuantumul taxelor de parcare de pe raza centrului orasului, simultan cu instituirea unor taxe de tranzit pentru ne-rezidenti si ne-turisti.” spune Sorin Platon, co-fondator al Pro România.

În urmă cu câteva zile, Estonia a eliminat taxele pentru transportul public în întreaga țară, locuitorii putând deci să călătorească gratuit cu autobuzul oriunde, după ce în 2013 capitala Tallinn luase această măsură în interiorul zonei sale metropolitane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here