Adrian Dohotaru în cazul proiectului introducerii metroului: Primăria Cluj își bate joc de noi!

0

Deputatul independent Adrian Dohotaru a comentat recent declaraţiile contradictorii ale primarului Emil Boc şi viceprimarului Dan Tarcea în privinţa costurilor construcţiei metroului în Cluj.

Primăria Cluj își bate joc de noi! Viceprimarul Dan Tarcea spune că un km de metrou va costa Clujul 10 milioane de euro. Primarul Emil Boc spune că 1 km e 100 de milioane de euro. Problemele de trafic sunt acum, dar Primarul Emil Boc promite că vom avea metrou în următorii 25-30 de ani și știe el că pentru metrou se pot săpa 15 metri pe zi. O fi stat cu Tarcea la bere și la a cincea bere așa au stabilit ei, iar la a șasea Tarcea a mai scăzut un zero la costuri că nu ducea berile. Dar hai să facem un calcul elementar: 15 metri pe zi înmulțit cu 30 de zile, pentru că la ordinele primarului se va lucra și în weekend, nu?, sunt 450 de metri pe lună. 450 de metri pe lună înmulțit cu 12 luni sunt 5.400 de metri într-un an. Deci, în doi ani se poate face metrou în Cluj, nu în 30, cum a calculat primarul la a șaptea bere. Iar în trei s-ar lega Floreștiul de aeroport, dacă sunt, repet, corecte calculele primarului. Dacă am avea opoziție în Cluj, ceea ce nu e cazul pentru că opoziția e concentrată pe PSD, am avansa alte soluții mai coerente, mai ieftine și care se pot face în umătorii ani, nu peste câteva decenii: tren metropolitan, benzi dedicate transportului în comun, piste de biciclete, coridoare pietonale, park and ride etc. Există soluții la acest tip de demagogie, care există inclusiv la PSD cu proiectul metroului ca principala promisiune de campanie viitoare? Da: noile partide, mișcări politice și civice, independenți etc. trebuie să se ralieze și să discute temele astea mult mai aplicat și de fiecare dată când sunt aruncate astfel de cifre să le combată împreună credibil” a postat Dohotaru pe pagina personală de facebook.

Cât costă metroul în viziunea viceprimarului Dan Tarcea?

„Noi pregătim acest proiect, astfel încât cei care vor veni peste patru sau opt ani la guvernarea locală să aibă de unde să pornească. În momentul de faţă suntem în faza de dezbatere cu specialiştii, adunăm toate ideile, vedem ce se întâmplă, apoi vom trece la alocări bugetare pentru studii”, sublinia viceprimarul Tarcea în mai 2017. Un kilometru de metrou, cu tunel, staţii şi toate dotările, este evaluat la peste 10 milioane de euro: „Între 5 şi 15 milioane”, a întărit Tarcea.

Cât costă metroul în viziunea primarului Emil Boc?

Pe de altă parte, în iulie 2018, Emil Boc venea cu un alt punct de vedere: „Pe întreaga distanță din Florești până la Aeroport, pentru cei 16 kilometri, costurile, din câte am putut noi observa și din datele tehnice, sunt de 100 de milioane de euro pe kilometru.

În trecut, Emil Boc s-a declarat un adversar răspicat al introducerii metroului în Cluj, considerând proiectul ca nefiind sustenabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here