Renunță la produsele de styling cu ingrediente toxice!

0

Părul este unul dintre cele mai importante atribute ale imaginii unei persoane, femei și bărbați deopotrivă. Coafura, direct sau indirect, voit sau mai puțin voit, transmite un mesaj despre cea sau cel care o poartă, iar acest mesaj poate fi unul extrem de important, mai ales în ceea ce privește prima impresie pe care o lăsăm la o primă interacțiune cu o persoană nouă.

Încă din cele mai vechi timpuri, modul de aranjare al părului și podoabele folosite reflectau proveniența și statutul unui om, iar în prezent lucrurile nu stau atât de diferit cum pare, mai ales ținând cont de faptul că estimările arată că până în anul 2025, industria produselor destinate îngrijirii părului va depăși 211 miliarde de dolari pe piața globală.

Este normal ca, pe măsură ce un anumit fenomen sau o anumită industrie se extinde din ce în ce mai mult și ia amploare, oamenii de știință să-și pună întrebări în legătură cu aceasta și să o transforme în obiect de studiu – mai ales în ceea ce privește impactul asupra sănătății umane și asupra mediului. Astfel, cercetătorii au descoperit că substanțele chimice conținute în produsele de coafat ce se găsesc în supermarketuri, dar și liniile profesionale care nu sunt certificate organic au efecte nefaste asupra sănătății umane, provocând alergii, probleme ale pielii cum sunt iritațiile sau erupțiile cutanate, probleme respiratorii și având chiar un potențial rol cancerigen. Tot aici se adaugă și efectul poluant asupra mediului.

Aceste chimicale periculoase, cum sunt Sodium Laurel Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Polyethylene glycol (PEG), Diethanolamine (DEA), siliconul, parabenii, aromele artificiale, alcoolul și multe altele – se găsesc pe majoritatea etichetelor produselor de styling din comerț și, folosite pe termen lung, au efecte negative asupra sănătății umane și a stării de bine, dar cele mai vizibile efecte sunt asupra sănătății părului, care devine fragil, casant, cade și își pierde strălucirea.

Din fericire, există alternative sănătoase pentru produsele de styling care conțin chimicale periculoase. Dacă luna trecută vă vorbeam, în cadrul campaniei Vara părului sănătos de la Greencosmetics, despre vopseaua de păr naturală care îngrijește și nu deteriorează podoaba capilară, de data aceasta vă prezentăm alternative naturale pentru produsele de styling care dăunează părului.

Produsele de styling HairWonder de la producătorul olandez Hennaplus sunt îmbogățite cu ingrediente certificate organic, protejează, hrănesc și întăresc firul de păr.

  1. Ceara pentru coafare cu efecte speciale redă controlul asupra coafurii, oferind părului un volum bogat și un plus de strălucire. Fiind preparată pe bază de ingrediente organice (Cassia Angustifolia, Hena, Hamamelis, Podbal, Vâsc, Grâu, Nalbă, Coada-calului) și având o aromă proaspătă de mango, ceara are și efect de regenerare a părului.
  2. Cimentul pentru coafare probabil nu are nevoie de altă descriere, denumirea spunând totul despre capacitățile acestui produs. Preparat cu grijă pentru păr și scalp, pe bază de ingrediente botanice, oferă controlul absolut asupra styling-ului și asigură un look trendy și distinct.
  3. Fibra întăritoare și modelatoare pentru păr pe bază de ingrediente botanice permite modelarea și remodelarea părului pentru a obține look-ul dorit și crearea unui stil propriu, unic. Creativitatea este singura barieră în fața acestui produs care oferă o susținere subtilă, flexibilă, efecte speciale sau extra-accente.

  1. Spray-ul fixativ pentru păr îmbogățit cu 8 ingrediente certificate organic, Phytokeratină și Provitamina B5 ce întăresc structura firului de păr, oferă o fixare de încredere a coafurii și îi menține flexibilitatea, adaugă un plus de strălucire părului, nu îl lipește și îl lasă ușor de pieptănat. Spray-ul este disponibil și în varianta Extra Strong pentru fixare puternică, cu aromă proaspătă de mango.
  1. Spuma pentru volum Extra Strong conferă volum și fermitate tuturor tipurilor de păr. Adaugă un surplus de strălucire, nu lipește și lasă părul ușor de pieptănat. Conține extracte de Henna și are o aromă proaspătă de mango.
  1. Crema pentru întinderea părului se activează la uscarea părului cu foehnul și este creată special pentru a întinde și a lăsa părul ușor de coafat, descurcă părul mediu și lung, cu acțiune până la următoarea șamponare. Conferă o susținere naturală și flexibilă firului de păr, precum și o strălucire de invidiat! Îmbogățită cu 8 ingrediente certificate organic, Phytokeratină și Provitamina B5, ce întăresc structura firului de păr, crema protejează și hrănește părul.
  1. Gelul pentru coafare Extra Strong pe bază de ingrediente organice și cu o aromă proaspătă de mango, este un gel puternic pentru modelarea nelimitată a tuturor tipurilor de păr, asigurând look trendy rezistent! Adaugă un surplus de strălucire, permite uscarea rapidă, conferă părului flexibilitate și îl face ușor de pieptănat, fără urme.

Pentru a descoperi și mai multe produse naturale pentru păr și corp, cu ingrediente din plante atent selectate, prietenoase cu sănătatea și cu mediul înconjurător, vizitați secțiunea Shop a paginii Greencosmetics.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.