SURSE: Comisarul șef Mircea Rus, noul șef al IPJ Cluj

0

Sursele publicației Presa Locală precizează că fostul șef al Biroului de Investigații Criminale (BIC), din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, până în anul 2016, după care a fost împuternicit șef la Serviciul de Investigații Criminale, Mircea Rus, a fost numit în funcția de Inspector șef al IPJ Cluj.

Comisarul Mircea Rus are rezultate foarte bune la Biroul de Investigaţii Criminale, fiind preferat de colectivul din Poliția Cluj.

În ultimele luni IPJ Cluj s-a confruntat cu mai  multe acuzații din partea presei și a societății civile, că nu își face datoria în criza drogurilor clujene. De asemenea, s-a constatat și lipsa de eficiență în alte situații, una dintre acestea fiind cazul incendiilor de la Pata Rât.

Despre fostul șef al IPJ Cluj, Constantin Ilea: În scandalul Uioreanu, șeful SIPI Cluj era invocat ca fiind OFIȚERUL DE CASĂ al politicianului corupt.

Procurorii DNA Cluj au descoperit că șeful SIPI Cluj, comisarul Constantin Ilea era pomenit des în discuțiile dintre Horea UIoreanu și șeful său de cabinet Răzvan Pop.

Așa se face, că la mai multe discuții cu Horea UIoreanu, Răzvan Pop a fost trimis cablat, asta pentru că șeful CJ Cluj nu mai discuta nimic la telefon.

– 25 aprilie 2014, ora 11.12, discuţia a avut loc în sediul Consiliului Judeţean Cluj, fiind înregistrată ambiental.

Uioreanu: „Am înţeles, dar motivul pentru care ai luat ce-i? (suma de 6.000 de lei primită de la Ștefan Cadar) Pop: Păi acum Cadar zice că mi-o dat din milă. Uioreanu: Dacă aşa o zis înseamnă ca din milă … Pop: Îi mai bine: Uioreanu: Fără niciun scop. Pop: Da. Toate scopurile erau rezolvate. Uioreanu: No, atunci e OK, e în regulă … Numa aşa să fie … Oare o apărut stenogramele? Pop: Încă nu o apărut, dar o să apară. Uioreanu: Pe tine te-o interceptat sau nu? Pop: Da. Uioreanu: Vorbind cu el? Sau vorbind tu de capul tău? Pop: Toate convorbirile mele. La dosar le bagă numai alea relevante. Uioreanu: Am înţeles. Toate convorbirile cu el sau toate convorbirile tale? … ei sau … nu ştiu dacă mă înţelegi. Pop: Ale mele cu ei relevante în cauză. Uioreanu: Bun. Pop: Şi ale mele cu oricine relevante în cauză. Uioreanu: Așa. Deci tu ai fost interceptat. Pop: Și eu. Vreo șase, șapte. Persoane. Uioreanu: Să nu fie și alte chestii. Pop: No ce am văzut eu este una cu tine în care, una eu cu tine. Uioreanu: Da. … Pop: Și mă mai întrebai ce am vorbit cu Ilea și ce mi-a zis Ilea. Uioreanu: Ilea fiind cine? Pop: De la doi și un sfert. Uioreanu: Da, dar bun, poți să deduci de aici și … Pop: Eu nu am apucat să mă uit pe toate că erau la avocat. Și erau vreo 2.000 de pagini. Uioreanu: Și eu nu am fost interceptat? Pop: În dosarul ăsta nu. În dosarul ăsta este mandat pe soții Cadar, pe Măhălean … Uioreanu: Nu poți să ceri o chestie din asta? Domnilor, spuneți-mi dacă … Pop: Asta nu știu la cine să ceri! Uioreanu: Lor. Dacă am fost interceptat sau SRI-ului să ceri, sau cui să ceri? Că e obligat, dacă am fost interceptat și nu s-o întâmplat nimica să-mi spună că am fost, și să pună la dispoziție, nu știu … Pop: În dosarul ăsta, la dosarul cu partea de interceptări scrie la început cine, pe numele cui există mandate de interceptare. Uioreanu: Și eu nu-s. Pop: Și tu nu ești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.