Florin Tripa : Independenţa energetică a României este mai importantă decât interesele de profit ale companiilor petroliere străine

0

Deputatul social-democrat Florin Tripa consideră că PSD face exact ceea ce a promis în campania electorală, adică guvernează în interesul românilor şi a României şi NU pentru a face jocurile marilor consorţii străine cu interese evidente de câştiguri grase în ţară noastră.

„Cred că o lege, precum „Legea Offshore”, era extrem de necesară în condiţiile în care banii obţinuţi de Stat din impozitul pe veniturile suplimentare, plătit de companiile petroliere, şi veniturile încasate din redevenţe vor merge către finanţarea proiectelor mari de infrastructură implementate în sistem parteneriat public-privat. Concret, pentru ca cetăţenii să înţeleagă exact, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar Statul ar urma să încaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatările offshore. Am decis, de asemenea, prin votul nostru în Camera Deputaţilor, ca limita maximă a deducerilor investițiilor în segmentul upstream să nu nu poată depăși 30% din totalul veniturilor suplimentare. Suplimentar, conform noii legi, toţi operatorii cu afaceri în ţara noastră şi aş menţinona ExxonMobil, OMV Petrom, Black Sea Oil and Gas, Lukoil şi Romgaz, au obligația  să tranzacţioneze pe bursa din România cel puţin jumătate din gazele extrase din Marea Neagră. Sigur că sunt modificări radicale, însă absolut toate în favoarea independenţei energetice a României” a declarat Tripa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here