Curs gratuit de vioară la Cluj

0

După primele şase cursuri gratuite – iniţiere în pian, acordeon, orgă electronică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, chitară electrică şi bass, chitară clasică şi folk, actorie şi retorică – Şcoala de Arte Cluj organizează, în perioada 18 -21 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, cel de-al şaptelea curs gratuit al său, cel de cunoaştere şi iniţiere în studiul viorii, susţinut de d-na expert Diana Creţu. Prin organizarea acestor cursuri, intenţia Şcolii de Arte Cluj este ca, la final, participanţii să realizeze dacă dragostea şi înclinaţia lor către artă sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna lui 2018, în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

D-na expert Diana Creţu a absolvit Conservatorul de Stat din Chişinău, în 1993, secţia vioară. Fiind studentă, aceasta a activat şi ca profesoar de vioară la Liceul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău, iar după absolvire a făcut parte din colectivul Filarmonicii de Stat din Botoşani. În continuare, d-na Creţu a cântat în orchestre simfonice din Brazilia şi Uruguay, până în anul 2017, când s-a repatriat împreună cu familia, stabilindu-se la Cluj-Napoca. Menţionăm că, pe lângă activitatea în cadrul Orchestrei Naţionale din Uruguay, d-na expert Diana Creţu a funcţionat ca profesoar și la două şcoli municipale de muzică din Montevideo şi Maldonado, iar din acest an a preluat clasa de vioară din cadrul Şcolii de Arte Cluj.

Scopul cursului este să-i determin pe cursanţi – dându-le personal exemple, din diverse genuri – să-şi aleagă tipul muzicii care li se potriveşte cel mai bine, concomitent cu o prezentare a instrumentului şi a sonorităţii acestuia”, ne-a declarat domnia sa.

Orarul cursurilor gratuite susţinute de d-na expert Diana Creţu este următorul: luni 18 iunie – orele 12.00 – 14.00, marţi 19 iunie – 12.00 – 15.00, miercuri 20 iunie – 12.00 – 15.00, joi 21 iunie – 17.00 – 19.00.
Menţionăm că înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here