Curs gratuit de actorie şi retorică la Cluj

0

După primele cinci cursuri gratuite – iniţiere în pian, acordeon, orgă electronică, design vestimentar, decoraţiuni interioare, chitară electrică şi bass şi chitară clasică şi folk – Şcoala de Arte Cluj organizează, în perioada 11- 15 iunie 2018, la sediul de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, cel de-al şaselea curs gratuit al său. Este vorba de cursul de actorie şi retorică susţinut de expert Petre Băcioiu. Prin organizarea acestor cursuri, intenţia Şcolii de Arte Cluj este ca, la final, participanţii să realizeze dacă dragostea şi înclinaţia lor către artă sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna lui 2018, în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.

Petre Băcioiu este actor la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca din anul 1976, cu peste o sută cincizeci de roluri pe scenă şi mii de spectacole, în ţară şi străinătate, cu participări la turnee în peste douăzeci de ţări. Deţine în portofoliu, de asemenea, mai multe experienţe cinematografice – producţii româneşti şi străine – şi în media audio-vizuală. Ca o recunoaştere a meritelor sale a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Cavaler. Pe lângă actorie a fost, timp de douăzeci de ani, cadru universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” – pe o perioadă de doisprezece ani – şi la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – pentru opt ani. La Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” răspunde din anul 2009 de cursurile de Actorie şi Retorică. Este, de asemenea, din anul 2008 „Doctor în Litere” al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Menţionăm că a iniţiat în teatru şi retorică, de-a lungul anilor, sute de studenţi şi cursanţi, la toate unităţile de învăţământ la care a fost coordonator.

Scopul cursului este să dezvolte capacitatea viitorilor cursanţi de a comunica şi a se autodezvolta prin arta scenică. În cele cinci zile de curs vom încerca să realizăm câteva momente teatrale construite pe secvenţe din dramaturgia clasică şi contemporană, pentru a le stimula celor prezenţi la curs apetenţa pentru artă – şi pentru cea actoricească, în special”, ne-a declarat Petre Băcioiu, expert al Şcolii de Arte Cluj.

Orarul cursurilor gratuite susţinute de expertul Petre Băcioiu este următorul: luni 11 iunie – orele 19.00 – 21.00; marţi 12 iunie – orele 13.00 – 15.00; miercuri 13 iunie – orele 13.00 -15.00; joi 14 iunie – orele 11.00 – 13.00 ; vineri 15 iunie – orele 13.00 – 15.00.
Menţionăm că înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.