Tinerii social-democraţi din Cluj au ecologizat Cheile Turenilor

0

Acțiunile de ecologizare și protecția mediului constituie o tradiție a tinerilor social democrați clujeni. Astfel, considerând că protejarea naturii este esențială, aceștia au organizat o acțiune de ecologizare la Cheile Turenilor.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor tinerilor implicați în această acțiune. Sunt mâhnit când văd că în alte țări te poți bucura de natură, fără a vedea gunoaie la tot pasul, iar la noi acest lucru nu e (încă) posibil. Ultima noastră acțiune face parte dintr-o campanie mai mare de ecologizare, desfășurată atât în zona de munte, cât și pe Valea  Someșului și Valea Arieșului. Am identificat peste 20 de astfel de locații care au nevoie de ecologizare, deoarece se află într-o situație  critică. Este dreptul fiecăruia de a se bucura de natură, dar nu putem face acest lucru cât timp ne împiedicăm de gunoaiele lăsate în urmă de alții. Gunoiul rămas în natură are efecte devastatoare atât pentru floră, cât și pentru faună.

Pe lângă acțiunile propriu-zise de ecologizare, tinerii social democrați vor propune, de asemenea, o serie de măsuri de conștientizare a efectelor nocive ale deșeurilor abandonate, printre care dezbateri pe tema ecologizării și protecției mediului. Trebuie să demonstrăm că generația noastră respectă mediul înconjurător prin acțiuni, nu prin vorbe”, a declarat Dragoș Forgaci, președintele TSD Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here