Marele Orient al Franţei: Zi după zi, degradarea situaţiei internaţionale antrenează Lumea într-o logică a războiului

0

“Marelui Orient al Franţei” şi-a exprimat public opinia faţă de starea tensionată a scenei internaţionale, avertizând că există semne care pot duce lumea “într-o logică a războiului”.

Francmasonii Marelui Orient al Franţei, în mod egal, toate femeile şi toţi bărbaţii de bună credinţă, nu pot decât să respingă riscurile confuziei de disoluţie a Pactului Republican, care ar putea rezulta din această situaţie.

Nimeni nu va fi mulţumit de o Lume în care, diverse ţări, vor fi incalificabil condamnate la Violenţă şi la Dictatură. Voinţa oricărui fanatic de a arunca Omenirea într-un şoc al civilizaţiilor, care poate avea drept consecinţă doar haosul şi distrugerea valorilor devizei”Libertate, Egalitate, Fraternitate”trebuie combătută cu o mare determinare şi fără nici o slăbiciune. 

Dacă coeziunea şi solidaritatea ne vor permite singuri să eradicăm noile forme de teroare, lupta de astăzi trebuie să servească apropierii popoarelor. 

Putem noi, francmasonii Marelui Orient al Franţei, la ora rezistenţei în faţa Barbariei să reafirmăm voinţa noastră, printr-o angajare activă în societate, să nu lăsăm să alunece secolul al XXI-lea în Obscurantism şi negarea Umanismului. 

N’avem decât, în cadrul societăţilor capabile, să propunem o organizare bazată pe separarea puterilor religioasă şi a puterii statului, pentru ca oamenii să regăsească calea Înţelegerii. 

A sosit momentul să stabilim o nouă ordine internaţională bazată pe Dreptate, Libertatea Conştiinţei, pe Egalitatea dintre Bărbaţi şi Femei” arată Executivul Marelui Orient al Franţei  într-un comunicat de presă.

În România, Marele Orient al Franţei este reprezentat de Marele Orient al României (prescurtată M.O.A.R.) este o federație mixtă de loji masonice care se definește ca putere simbolică suverană, adogmatică și liberală, continuatoare a tradiției începute încă de la 1879 de iluștrii săi înaintași. M.O.A.R. este suveran prin prisma faptului că nu este interesat de recunoașterea obediențelor dogmatice și conservatoare. M.O.A.R. întreține relații de prietenie atât cu obediențele care fac parte din rețeaua francmasoneriei adogmatice și liberale, cât și cu obediențele care respectă existenta sa. M.O.A.R. este o putere simbolică prin faptul că păstrează ritualul tradiției inițiatice. M.O.A.R. este adogmatic prin faptul că este de părere că opțiunea religiei și a credinței ori a non credinței aparține individului și nu este un criteriu de selecție pentru inițiere. Altfel spus, M.O.A.R. nu face discriminare în funcție de credință și de religie în momentul considerării unei candidaturi. M.O.A.R. apără principiul republican al laicității, adică respectul libertății individuale, de conștiință și de religie. M.O.A.R. este liberal prin prisma faptului că recunoaște în egală măsură statutul de inițiat femeilor și al bărbaților și lasă la latitudinea lojilor decizia de a se constitui în lojă masculină, feminină ori mixtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here