Artista canadiană Erin Manning expune la galeria SPAȚIU INTACT

0

Evenimentele lasă urme, urme care nu sunt inerte, ci purtătoare de potențial. Ele pot fi reactivate, iar reactivarea declanșează un nou eveniment, unul care continuă procesul creator  care le-a generat, într-o noua iterație. Un repertoriu al urmelor lăsate de evenimente, sau anarhivă, este subiectul întâlnirii facilitate de galeria SPAȚIU INTACT sâmbătă, 19 mai, cu artista canadiană Erin Manning. Întâlnirea se va desfășura sub forma unei discuții între artistă și public și marchează deschiderea expoziției sale la SPAȚIU INTACT, The Colour of Time – Anarchive. Moderatorul întâlnirii va fi Corin Ilea, curator independent.

Vernisajul expoziției debutează la ora 19:00 cu prezentarea făcută de Erin Manning în spațiul galeriei de la etajul 4 al Centrului de Interes, și marchează o anarhivă a proiectului realizat de aceasta în Octombrie 2017 la Tunis.

Erin Manning deţine o catedră de cercetare în artă relaţională şi filosofie la Facultatea de Arte a Universităţii Concordia din Montreal, Canada. Ea este directoarea SenseLab (www.senselab.ca), un laborator care explorează intersecţiile dintre practica artistică şi filosofie prin intermediul corpului în mişcare. Proiectele sale de artă curente se concentrează pe conceptul de gest minor în relaţie cu mişcarea şi culoarea. Printre publicaţiile cele mai importante se numără Always More Than One: Individuation’s Dance (Duke UP, 2013), Relationscapes: Movement, Art, Philosophy (Cambridge, Mass.: MIT Press, 2009) şi, împreună cu Brian Massumi, Thought in the Act: Passages in the Ecology of Experience (Minnesota UP, 2014) şi The Minor Gesture (Duke UP, 2016).

Evenimentul, artist talk si expoziție, din 19 mai de la Cluj-Napoca este organizat de Galeria SPAȚIU INTACT, în parteneriat cu Departamentul de Literatura Comparata al Facultătii de Litere, UBB, și SenseLab, Concordia University (Montreal, Canada), Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Banca Transilvania, prin programul BT CONTEMPORARY.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here