Ministrul Turismului își bate joc de noi: premii pentru mizeria din Vama Veche!

0
Stradă din Vama Veche

Bogdan Trif, ministrul turismului, i-a premiat ieri pe primarii din Bran (judeţul Braşov) şi din comuna Limanu (județul Constanța) din care face parte Vama Veche pentru că cele două staţiuni au înregistrat un număr record de turişti în minivacanţa de 1 mai. Ministrul nu a știut însă să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, care erau interesați câți turiști au ajuns acolo.

Rareş Rădăcină, primarul din Bran şi Daniel Gheorghe Georgescu, primarul din Limanu, au primit diplome din partea Ministerului, iar Bogdan Trif a spus că a vizitat Vama Veche în vacanţa de 1 mai, iar acolo a întâlnit mulţi turişti străini. Faptul că cei doi primari sunt pesediști e pur întâmplător!

Primarul din Bran este cunoscut publicului pentru faptul că nu știa exact la ce partid să candideze în 2016, fiind într-o săptămână la ALDE, iar în săptămâna următoare la PSD. Rareş Rădăcină a mai avut probleme și în 2014, când era viceprimar, cu Agenția Națională de Integritate, care l-a declarat incompatibil, pentru că era administrator la două firme și o întreprindere individuală.

PSD Mangalia are nostalgia stațiunilor comuniste

Primarul din Limanu, de la PSD și el, este la primul mandat. Vama Veche nu este nici măcar stațiune de interes local, e doar un sat din comuna Limanu. În schimb au fost declarate stațiuni locuri de mare anvergură turistică, cum este Dejul (primar PSD și acolo).

Nu există nici măcar un oficiu poștal în Vamă, este o singură farmacie, nu există asistență medicală decât uneori, când au chef salvamarii să treacă pe acolo. Dar sunt zeci de mii de turiști.

Vama e un dezastru absolut în materie de turism. Străzile sunt praf, fiind de fapt niște ulițe pline de noroi și pietre. Nu sunt coșuri de gunoi, nu sunt trotuare, nu sunt niciun fel de servicii minime oferite de Primărie. Nu există reguli de urbanism, fiecare a construit ce a vrut, unde a vrut.

Plajă îngustă cu gunoaie la ultima zonă cu corturi din Vamă

Vama Veche era o stațiune a hipioților în urmă cu câteva decenii, un loc unde rockerii puteau sta departe de lume, pe malul Mării Negre, pentru a se simți liberi. Haosul de acum nu mai are însă nicio legătură cu perioada romantică de la început. Dezordinea există cu un scop: ca șmecherii să prindă cele mai bune locuri pentru a-și construi localuri și hoteluri.

Vama Veche primește foarte mulți turiști datorită reputației sale, care devine oricum tot mai proastă de la un an la altul. Au trecut vremurile când se stătea cu cortul pe plajă și se cânta la chitară, acum vin cocalarii cu jeepuri acolo și pun manele de pe stick.

Autoritățile locale nu fac nimic pentru această localitate, colectează doar taxe… de la unii, adică de la fraierii care nu sunt în relații bune cu cine trebuie. Primăria nu doar că nu face bine, dar face mai mult rău, lăsând lucrurile să meargă din inerție.

În aceste condiții, să premiezi primarul din Limanu pentru turiștii veniți acolo e o dovadă că avem un ministru total rupt de realitate. Nu există niciun turist în țara asta care să fi mers în Vamă de dragul condițiilor bune oferite de administrația de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here