În primele 4 luni din 2018, au fost rulați pe bursă aproape 1 miliard €

0

Investitorii de la Bursa de Valori București (BVB) au realizat în primele patru luni tranzacții de aproape un miliard de euro, cu 36% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, folosind diverse tipuri de instrumente financiare (acțiuni, obligațiuni, unități de fond, produse structurate, etc.). Segmentul de acțiuni a fost cel mai popular în rândul investitorilor, care au tranzacționat acțiuni în valoare de 943 milioane de euro.

Luna aprilie 2018 a adus o creștere cu 73% a valorii totale de tranzacționare, comparativ cu luna similară a anului trecut, însumând 195 milioane euro.

Intensificarea activității investiționale a fost reflectată de creșterea în primele patru luni ale anului cu 32% a valorii medii zilnice de tranzacționare, aceasta depășind 11 milioane de euro.

Valoarea medie zilnică de tranzacționare a crescut în aprilie 2018 cu 78% față de aceeași lună a anului trecut și s-a apropiat de 10 milioane de euro.

BET, principalul indice al pieței de capital, care include cele mai tranzacționate 13 companii excluzând SIF-urile, a înregistrat în aprilie două ședințe consecutive în care a închis peste pragul de 9.000 de puncte. Prima dată când indicele BET a închis o ședință de tranzacționare peste acest nivel a fost pe 15 iunie 2007, în timp ce nivelul maxim a fost înregistrat pe 24 iulie 2007, când indicele BET s-a situat la 10.813 puncte.

Indicele BET a închis luna aprilie la un nivel de 8.713 puncte, ceea ce corespunde unui avans de 12,3% după primele patru luni, cea mai mare rată de creștere din rândul indicilor principali la nivelul burselor din Uniunea Europeană.

Capitalizarea bursieră a companiilor românești a depășit 21,5 de miliarde de euro la finalul lunii aprilie 2018, în  timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a fost de peste 39 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare a lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here