Capitala Crişanei, Oradea, exemplu pentru Bucureşti! Ce pot învăţa edilii bucureşteni de la orădeni?

0

Primarul municipiului Oradea,  Ilie Bolojan, prezent în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, a declarat că fără parcări civilizate şi suficiente, dublate de un transport public modern, oraşele vor rămâne captive ale blocajelor de trafic.

“Centură ocolitoare. Asta, din păcate lipsește Bucureștiului și sunt responsabili atât guvernele României din ultimii ani, toate,  dar bineînțeles și primarii generali ai Capitalei!” spune Ilie Bolojan.

Sumarizat primarul Oradei recomandă: “Centură, intersecții și apoi niște reguli nepopulare privitoare la parcări. În momentul în care cererea de locuri de parcare este foarte mare și tu poți parca oriunde, pe trotuare, intersecții, treceri de pietoni fără să-ți ridice nimeni mașina – și nu știi cine te taxează în București, uneori te taxează niște oameni care s-ar putea, dacă nu le dai acei 5 lei, să-ți zgârie mașina – normal că se creează această afluire în zonele centrale și bineînțeles „uitatul” mașinii în acel loc. Toate orașele care au dorit să gestioneze traficul au adoptat și politici de parcări în consecință, ceea ce înseamnă: taxarea parcărilor, disciplinare și reglementări legate de parcarea cu durată limitată în zonele fierbinți, plus o politică pe termen lung de a muta locurile de parcare de pe carosabil în afara carosabilului prin construcția de parcări în afara carosabilului. La toate acestea, trebuie să se adauge un transport în comun care să aibă viteză, calitate, frecvență corespunzătoare și o acoperire cât mai bună”.

„Boala, din punctul meu de vedere, a administrației noastre – și asta se reflectă puternic și în plan guvernamental – este dorința de a face doar lucruri populare și atunci când vrei să faci asta, lucrurile n-au cum să iasă decât prost”, a mai punctat Ilie Bolojan, primar al Oradei și prim-vicepreședinte PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.