Nasra lansează un site pentru a susține ideea metroului la Cluj

0

Într-o conferință de presă comună, președintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, împreună cu senatorul Vasile Ilea, au prezentat azi site-ul metroucluj.ro, creat de pesediștii clujeni pentru a sprijini inițiativa introducerii acestui mijloc de transport în orașul nostru.

Pe site sunt prezentate 6 orașe din Europa cu populație mai mică sau similară cu cea a Clujului, care toate au deja metrou. Traseul propus de social-democrați este: Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu. Se sugerează, de asemenea, construirea a una sau două parcări la capete, pentru a implementa sistemul Park & Ride.

Campania metroucluj.ro îşi propune să iniţieze, să susţină şi să participe la implementarea introducerii metroului în Cluj-Napoca şi zona metropolitană.

Proiectul nostru propune următorul traseu: Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu, practic o linie care să asigure mobilitatea locuitorilor din municipiu şi localităţile limitrofe dar care să şi facă legătura între Autostrada Transilvania şi platforma industrială de la Jucu.

De asemenea, susţinem crearea a cel puţin un Park and Ride la una sau la ambele extremităţi ale liniei.

Considerăm că pentru capitala Transilvaniei acest proiect este unul pe măsura ambiţiilor şi oportunităţilor economice şi sociale din ultimii ani. Cluj-Napoca este motorul economic al Ardealului, un templu universitar cu rezultate incontestabile şi un centru al excelenţei medicale, în fiecare an comunitatea noastră generând tot mai mulţi experţi şi tot mai multe proiecte vizionare.

În acest context, Clujul milionului de locuitori va deveni o realitate în următorii treizeci de ani iar proiectul introducerii metroului în zona metropolitană este necesar şi util viitoarei dezvoltări urbane.

Voluntarii campaniei vă prezintă prin intermediul acestui site şase exemple de proiecte de introducere a metroului în oraşe mai mici sau de o dimensiune asemănătoare Clujului.

Semnele de întrebare care poti fi identificate şi puse în faţă acestui proiect, de o asemenea anvergură trebuie depăşite cu inteligenţă, tehnologice şi binenţeles dezbatere.

Astfel, metroucluj.ro propune:

Prezentarea proiectului şi a oportunităţii introducerii metroului în zona metropolitană;
Prezentarea unor exemple europene de succes;
Organizarea unor dezbateri care să clarifice posibilele puncte gri ale proiectului şi care să înlesnească accesul reprezentanţilor administraţiei locale şi a cetăţenilor la informaţia specifică;
Organizare unei consultări publice (referendum local) în Cluj-Napoca, Gilău, Floreşti, Apahida şi Jucu;
Asigurarea unui parteneriat deschis şi onest cu reprezentanţii primăriei Cluj-Napoca şi a Consiliului Judeţean Cluj pe acest palier” scrie deputatul clujean pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here