Mihai Goțiu: În timp ce Ministerul Educației taie locurile bugetate la UBB, Ministerul Cercetării ne anunță că românii au inventat energia infinită

0

Într-o conferință de presă susținută la sediul USR Cluj, senatorul Mihai Goțiu a reluat acuzațiile adresate în Parlament și pe Facebook la adresa Guvernului, dând ca exemplu situația învățământului și cercetării. Astfel, în timp ce locurile pentru studenți finanțate de stat la Universitatea Babeș-Bolyai au scăzut, deși este cea mai mare și performantă din țară, iar numărul total de locuri la nivel național a crescut, Ministerul Cercetării a dat un comunicat (retras între timp) în care susține ideea că un român ar fi inventat „perpetuum mobile”, un lucru imposibil din punct de vedere al legilor fizicii.

Mi se pare incredibil ca un asemenea comunicat să apară pe site-ul Ministerului Cercetării și Inovării. Am avut o declarație politică în care mi-am cerut scuze că lupt pentru educația din România, ținând cont că nu mai avem nevoie de ea, în contextul în care tot ceea ce era de aflat s-a aflat, tot ceea ce era de inventat s-a inventat. Dacă am inventat perpetuum mobile, chiar nu mai avem nevoie decât de câțiva lei pentru finanțarea educației, că am rezolvat și problema energiei, am rezolvat și problema cărbunilor și a tuturor costurilor conexe. Reducem la zero costurile de energie… explodează totul! Din păcate, nu e chiar atât de simplu și mi se pare cu atât mai grav și mai iresponsabil când asemenea dovezi de pseudoștiință și de obscurantism apar pe site-ul Ministerului Cercetării și Inovării. Să ne mai mirăm atunci că avem români care încă mai cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, că Pământul ar fi plat, că o răceală trece cu descântece și niște cărbune dizolvat în apă, ori că boli mai grave pot să fie vindecate cu moaște sfinte? În acest context, să ataci educația superioară din România mi se pare total iresponsabil!” a declarat parlamentarul de Cluj.

Alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii au fost: oprirea exploatărilor miniere în ariile naturale protejate, închiderea vechilor gropi de gunoi și promovarea reciclării, strângerea de semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”, problemele specifice ale comunei Florești, accizarea băuturilor cu zahăr adăugat, interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice și amenzile date vecinilor care fac zgomot peste o limită admisă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here