24 de persoane primesc salarii de 3 ani la Cluj Innovation Park, care încă nu funcționează

0

Într-un comunicat de presă, PSD Cluj solicită Primăriei Cluj-Napoca explicații cu privire la Cluj Innovation Park, structură aflată încă în contrucție, dar unde se cheltuie de mai mulți ani sume mari de bani pentru plata personalului care nu are nimic de făcut.

În urma şedinţei de Consiliu Local din data de 18.04.2018, în care unul din punctele de pe ordinea de zi viza organigrama Cluj Innovation Park, consilierii locali PSD+ALDE solicită public Primariei Municipiului Cluj Napoca şi conducerii Cluj Innovation Park următoarele precizări:
– Care este necesitatea unui stat de funcţii la Cluj Innovation Park de 24 de posturi, având în vedere că în ultimii 3 ani societatea a avut venituri de maxim 2-3000 lei/an şi a cauzat pierderi mari în bugetul oraşului?

– De ce aţi retras în ultima clipa proiectul de pe ordinea de zi, care sunt comisiile care şi-au dat aviz pozitiv pe acest proiect, cum şi-au fundamentat avizul?

– În organigrama propusă ce caută poziţii Director Economic (are în subordine o persoană), Manager Marketing (are în subordine 2 referenţi marketing), Şef department logistică (nu are subordonaţi) şi evident asistent director (adică secretară), pentru o societate care nu are încă drum de acces către locaţiile pe care doreşte să le închirieze?

– La şedinţa din 28.02.2018 a fost votat bugetul Cluj Innovation Park (de către consilierii locali PNL+UDMR) în care conducerea societăţii şi-a asumat o activitate de 7 luni şi un grad mediu de ocupare de 80%. În condiţiile în care nici în acest an nu va realizare veniturile propuse conducerea Cluj Innovation Park îşi va da demisia?

– Cine este responsabil pentru studiul geotehnic aferent investiţiei având în vedere că practic este imposibilă realizarea drumului de acces?

– Care este valoarea iniţială a proiectului, cât a costat până în prezent investiţia la acest proiect, câţi bani au fost cheltuiţi din fonduri europene şi câţi din bugetul local?

– De ce continuaţi în fiecare an sa promiteţi că veţi finaliza investiţia când dumneavoastră ştiţi că nici peste 2 ani nu va fi finalizată?

Solicităm pe acestă cale organizarea de către Primăria Cluj-Napoca a unei vizite, la care să fie invitaţi consilierii locali, parlamentarii clujeni, structurile deconcentrate implicate, presa, la locul investiţiei, asigurarea accesului în cele 2 clădiri construite, pentru a putea evalua împreună starea proiectului.” se afirmă în mesajul consilierilor social-democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here