Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au fost convocate, pentru meciul cu Elveția

0

Jucătoarele de tenis Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate, în perioada 21-22 aprilie, pentru meciul cu Elveţia, de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecșor în echipa de Fed Cup a României. Meciul este programat la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, în play-off-ul Grupei Mondiale.

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Tenis, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a declarat că își dorește ca jucătoarele să se acomodeze repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca.

„Avem speranţe mari de la această partidă şi pentru mine, pentru echipă, pentru toată România ar însemna foarte mult să ajungem în Grupa Mondială. Avem noroc că toate fetele sunt sănătoase, trec printr-o perioadă bună şi sper să ne adaptăm foarte repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca astfel încât, la ora meciului totul să fie pregătit, iar sala plină”, a afirmat Segărceanu.

Antrenoarea Alina Tecşor-Cercel aşteaptă ca fetele convocate să îşi demonstreze valoarea.

„Avem în echipă cele mai bune şi mai în formă jucătoare din România în acest moment. Jucăm pentru un loc în Grupa Mondială acolo unde, dacă ne uităm la clasament, cu siguranţă merităm să fim. Vom juca pe zgură, un alt avantaj pentru echipa noastră, şi ne dorim mult ca sala de la Cluj-Napoca să fie plină. Cu siguranţă va fi un meci spectaculos”, a spus Alina Tecşor-Cercel.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, iar Elveția a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here