Reprezentanții UBB Cluj se declară revoltați de repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019

0

Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai este nemulțumită de repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 și cere ministrului Educației Naționale revizuirea acesteia, precum și transparentizarea criteriilor de repartizare a locurilor pentru admitere.

Din cauza scăderii numărului de locuri bugetate repartizate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru admiterea din acest an, conducerea UBB a facut această cerere, deoarece aceștia susțin că rezultatele obținute de UBB pe plan intern şi internațional sunt foarte bune, potrivit unui comunicat transmis miercuri de AGERPRES.

„Universitatea Babeş-Bolyai a avut în ultimii 5 ani o creştere semnificativă a numărului de candidaţi. Calitatea procesului educativ şi a cercetării ştiinţifice din cadrul universităţii noastre ne situează în topul universităţilor din România. În ciuda acestui fapt, observăm că Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat universităţii noastre pentru anul universitar 2018-2019 un număr de locuri bugetate mult mai mic faţă de anii anteriori. Astfel, a scăzut cu 29 numărul de locuri la licenţă, 200 numărul de locuri la masterat şi cu 48 la doctorat faţă de anul universitar 2017-2018”, menționează conducerea UBB.

De asemenea, conducerea UBB este revoltată fiindcă aceasta reprezintă o grea lovitură dată tocmai acelor universităţi care depun eforturi susţinute pentru a creşte calitatea procesului educativ şi a cercetării.

Reprezentanții Universității Babeș-Bolyai mai spun că sunt deciși să conteste decizia Ministerului Educației Naționale și să protesteze împotriva acesteia până când solicitările vor fi soluționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here