Expo Transilvania găzduiește cea de-a V-a ediție a „Târgului de Primăvară al Firmelor de Exercițiu”

0

Consiliul Județean Cluj invită vineri, 30 martie 2018, începând cu ora 9.30, persoanele interesate să participe la cea de-a cincea ediție a „Târgului de Primăvară al Firmelor de Exercițiu” la Expo Transilvania.

Organizatorii ediției sunt Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu S.C. Expo Transilvania S.A. și Consiliul Județean Cluj în calitate de partener.

Acest eveniment are un caracter antreprenorial și este dedicată promovării și vânzării produselor sau serviciilor firmelor de exercițiu care funcționează în școlile din județul Cluj și din alte județe din regiunea de nord-vest a țării.

Așadar, concursul „Târgul de Primăvară al Firmelor de Exercițiu”, ediția 2018, va reuni nu mai puțin de 50 de firme, respectiv 400 de elevi proveniți din 22 de județe ale țării.

Firmele de exercițiu constituie o metodă interactivă de învățare în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial, o concepție modernă de integrare și aplicare interdisciplinară a cunoștințelor precum și o abordare a procesului de predare-învățare care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. Punctele forte ale acestui concept sunt accentul pus pe partea practică și legăturile avute cu mediul economic real.

Asemănător firmelor din economia reală, firmele de exercițiu se află într-o relație de afaceri și competitivitate. Prin intermediul lor, „angajații” firmei de exercițiu ajung să descopere cultura economică a partenerilor din țară și din străinătate. Instruit într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, tânărul va participa voluntar și motivat la propria formare, dobândind competențe esențiale ce îi vor ușura inserția pe piața muncii.

La Colegiul Tehnic „Napoca”, conceptul funcționează cu succes, școala organizând de cinci ani Târgul de Primăvară al Firmelor de exercițiu, în parteneriat cu instituții de învățământ superior de profil și agenți economici, la care participă elevi cu astfel de preocupări din  toate regiunile țării.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea perspectivelor de inserție pe piața muncii pentru elevi din unitățile de învățământ de profil economic, prin promovarea culturii antreprenoriale, prin consilierea profesională și furnizarea de activități inovatoare de învățare și dezvoltare personală.

Elevii implicați în implementarea acestui proiect de inovare științifică în domeniul antreprenorial au contribuit la creșterea atractivității lecțiilor, la motivarea lor pentru ridicarea nivelului de pregătire de specialitate, astfel încât să satisfacă nevoile angajatorilor de a avea forță de muncă capabilă să se adapteze unei piețe a muncii în domeniul serviciilor din turism din ce în ce mai exigentă și concurențială.

Activitățile proiectului s-au materializat în organizarea târgului firmelor de exercițiu dar și în participarea la astfel de competiții, în țară sau în străinătate, la care elevii coordonați de cadrele didactice au amenajat standurile expoziționale, au pregătit materiale de prezentare și promovare a produselor și serviciilor realizate în firmele de exercițiu și au desfășurat activități de tranzacționare a produselor.

„Dat fiind caracterul competițional al acestei activități, elevii participanți la competiții au obținut numeroase premii și mențiuni. În anul școlar trecut, două dintre firmele de exercițiu care funcționează în cadrul Colegiului Tehnic „Napoca” au reprezentat țara la Târgul Internațional al firmelor de exercițiu organizat la Celje în Slovenia,. Cu acel prilej, Colegiul Tehnic Napoca a fost prima școală nominalizată într-un top 10 al celor mai reușite idei de afaceri prezentate la târg – Top 10 placament recogniton award – prin intermediul firmei de exercițiu „Pensiunea Floarea de Colț”.

Detalii și informații suplimentare referitoare la desfășurarea evenimentului pot fi obținute la numărul de telefon 0744354609”, potrivit unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here