Reprezentanții DNA au dezvăluit informații despre dosarul în care este cercetat afaceristul Călin Mitică

0

Călin Mitică, om de afaceri a apelat la mită și la folosirea influenței politice pentru a-și atinge scopurile, potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub acuzațiile de dare de mită și spălare de bani.

„Inculpații Călin Mitică şi Ştefan Adrian au urmărit procurarea unor avantaje economice în favoarea SC Transferoviar Grup SA (societate comercială controlată de Călin Mitică), constând în obținerea atribuirii, de la autoritatea contractantă Societatea Naţională a Sării Salrom SA sau de la Salina Ocna Dej (…) a unor contracte de lucrări şi servicii, precum şi derularea acestora în condiții favorabile intereselor SC Transferoviar Grup SA. Pentru acest scop, inculpatul Călin Mitică a urmărit, prin remiterea de mită, să obțină suportul constant al inculpatului Mihuț Georgel – directorul Salinei Ocna Dej. (…) Totodată, inculpatul Călin Mitică a apelat la folosirea influenței politice pentru determinarea unei atitudini obediente a funcționarilor aflați în conducerea Societății Naționale a Sării SA, coroborat cu remiterea de mită către Mihuț Georgel, pentru atingerea scopurilor vizate”, se arată în rechizitoriu, potrivit Agerpres.

Potrivit aceeași surse, Georgel Mihuţ i-a atenționat pe reprezentanții Transferoviar Grup SA cu privire la funcţionarii Salrom SA percepuți ca fiind ostili intereselor operatorului economic privat.

„Inculpații Călin Mitică și Ștefan Adrian au acţionat sistematic pentru a obţine suportul inculpatului Mihuţ Georgel în cadrul procedurilor de achiziţie publică organizate de Societatea Naţională a Sării SA, pentru derularea acestora în condiţii favorabile intereselor SC Transferoviar Grup SA şi pentru obţinerea de la inculpatul Mihuţ Georgel a unor informaţii confidenţiale privitoare la ofertele şi capacitatea tehnică a firmelor concurente (în special SNTFM CFR Marfă SA)”, se menţionează în rechizitoriu.

Călin Mitică, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Cluj la începutul lunii martie, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani.

De asemenea, în același dosar, au fost trimiși în judecată Georgel Mihuţ (fost director al Salinei Ocna Dej), acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani; Elena Lucia Tanasă (fost director vânzări la Societatea Naţională a Sării SA) – luare de mită; Kinga Mădărăşan (director general la SC Transferoviar Grup SA) – dare de mită; Adriian Ştefan (director de infrastructură la SC Transferoviar Grup SA) – complicitate la dare de mită şi spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.