Lansare de carte: „Înfruntând viața”, volumul II, de Vasile Adamescu

0
Sursa foto: Citynews

Marti, 20 martie 2018, ora 16, la Biblioteca Judeteana Octavian Goga, strada Dorobantilor 104, va avea loc lansarea de carte – Vasile Adamescu – Infruntand viata – volumul II.

Vasile Adamescu (73 de ani), s-a nascut la 5 septembrie 1944 in comuna Borcea, Ialomita, pe malul stang la Dunarii. La varsta de doi ani, in urma unei meningite, dupa ce ramane mult timp intr-o ploaie rece de toamna, isi pierde total auzul si vederea, apoi nu mai reuseste sa pronunte nici macar putinele cuvinte pe care le invatase deja.

A ramas asa, tacut si trist, pana la varsta de 11 ani cand este adus la Cluj si preluat de un grup de profesori inimosi care reusesc imposibilul: recuperarea unui copil cu surdocecitate, caz extreme de rar la nivel mondial. Este invatat sa vorbeasca, sa scrie, sa citeasca, sa cunoasca lumea prin atingeri, miros si senzatii.

Performantele sale uimitoare, il ajuta sa se recupereze intr o mare masura. Urmeaza liceul apoi este admis la facultatea de Psihopedagogie speciala, unde reuseste sa tina pasul cu studentii fara deficiente si isi finalizeaza cursurile cu media 9.75. Este incadrat ca professor la Scoala de Nevazatori din Cluj, unde din 1977 si pana in 2004, se ocupa de recuperarea copiilor cu deficiente senzoriale. Intre 1983-1986, urmeaza cursurile Scolii Populare de Arte Plastice, sectia sculptura, unde isi slefuieste talentul nativ la modelajul in lut.

Toate aceste realizari fac ca Vasile Adamescu sa fie unul din cele trei cazuri exceptionale de persoane care reusesc sa si depaseasca conditia, si sa realizeze lucruri imposibile. In lume sunt cunoscute trei cazuri: Hellen Keller SUA, Olga Skorohodova Rusia si Vasile Adamescu Romania.

In 2013, Vasile Adamescu isi publica primul volum al autobiografiei, intitulata sugestiv – Infruntand viata – o lucrare de o inestimabila valare stiintifica, o carte care te invata ca – nu exista nu pot. Pe 20 martie 2018, ora 16, la Biblioteca Judeteana OCTAVIAN Goga, Vasile Adamescu isi publica volumul al doilea al cartii.

In anul 2010 primeste titulul de – senior al cetatii – in cadrul Balul Operei din Cluj
In 2013 primeste din presedentiei Romaniai Ordinul Cultural PENTRU MERIT in grad de cavaler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here