Noua Dreaptă crede că manifestațiile autonomiste sunt un semn de sfidare pentru românii aflați în Anul Centenarului

0

Partidul Noua Dreaptă crede că manifestațiile autonomiste anunțate la Târgu Mureș în data de 10 martie 2018 sunt o capcană electorală pentru votanții de etnie maghiară și un semn de sfidare pentru românii aflați în Anul Centenarului Marii Uniri.

Capcana în care sunt atrași votanții de etnie maghiară este aceea că, dacă acest tip de autonomie etnică s-ar înfăptui, aceștia s-ar izola lingvistic și teritorial chiar în mijlocul României. Și-ar condamna chiar viitorul tinerei generații care, lipsită de posibilitatea de a cunoaște satisfăcător limba română, s-ar confrunta cu o mare dificultate de integrare pe piața muncii dacă ar căuta un loc de muncă mai bun în alte județe ale României. Soluția lor ar fi ori să plece în Ungaria ori să emigreze în occident sau în SUA-Canada (acest exod se petrece și azi, obținerea cetățeniei maghiare de către tineri având în principal acest scop, acela de a emigra).

De asemenea, posibilitatea de a crește nivelul de trai printr-o mai bună administrare a banilor publici de către actualii politicieni din zonă este, de asemenea, falsă, deoarece nu trebuie uitat faptul că, în ultimii 29 de ani, doar reprezentanții partidelor maghiare au administrat județele Covasna şi Harghita (şi o parte din Mureş), aceştia fiind principalii responsabili pentru situația economică a celor două judeţe care în fiecare an au beneficiat de mai mulţi bani de la bugetul central decât au contribuit la el (în condiţiile în care UDMR a fost în repetate rânduri la guvernarea României). Aceste lucruri se întâmplă acum, când în România nu avem autonomie teritorială pe criterii etnice. Ce s-ar întâmpla dacă această autonomie ar deveni oficializată, se întreabă organizația?

Scopul adevărat al acestui proiect autonomist este securizarea voturilor electoratului maghiarofon de către actuala clasă politică de etnie maghiară din România pentru ca aceasta să poată, în continuare, controla ca nişte « grofi » resursele din aceste judeţe pe seama naivității oamenilor de rând, susține ND. Cât despre populaţia românească din acele zone, aceasta ar fi condamnată la exod sau la maghiarizare. Nu în ultimul rând, acest tip de proiect autonomist e un instrument electoral folosit şi finanţat de Budapesta pentru manipularea şi acapararea voturilor noilor cetățeni ai Ungariei din Transilvania, anul acesta fiind alegeri parlamentare în Ungaria, se arată în comunicatul naționaliștilor.

Manifestațiile autonomiste etnice și teritoriale sunt un semn de dispreț pentru poporul român aflat în Anul Centenarului Marii Uniri din 1918 şi al formării statului național, unitar, suveran, independent şi indivizibil, spune ND.

Ȋn loc să manifeste respect nu doar față de aniversarea de care românii se bucură anul acesta, dar și pentru statul ai cărui cetățeni sunt, reprezentanții maghiarilor din România aleg să ignore complet faptul că etnicii pe care pretind că îi reprezintă se bucură de cele mai multe drepturi pe care o minoritate le poate găsi în spațiul european, subliniază ND.

Astfel, pe lângă beneficiile pe care Legea administrației publice locale le oferă, prin sistemul descentralizat și autonomia locală pe care le reglementează, maghiarii din România au un sistem de învățământ în limba maternă ce cuprinde întreg palierul de studii, de la ciclul primar până la cel universitar și post-universitar, bucurându-se în același timp de instituții de cultură și media proprii, de asemenea în limba maghiară.

Reglementând astfel de facilități pentru cetățenii români de etnie maghiară, statul român a urmărit nu doar să respecte şi chiar să depășească ansamblul criteriilor pe care statele europene le au în ceea ce privește protecția minorităților, dar a venit și cu măsuri proprii în sensul sprijinirii prezervării culturii, limbii și tradițiilor acestora.

Partidul Noua Dreaptă declară că respectă toate minoritățile etnice aflate pe teritoriul României cu condiţia ca fiecare cetăţean sau locuitor al ţării noastre să respecte Constituţia şi legile României.
 
„Vom urmări cu atenţie desfăşurarea manifestaţiilor de la Târgu-Mureş și vom sesiza autorităţile în cazul comiterii vreunei ilegalităţi. Ne vom interesa şi de sursa finanţării acestor manifestaţii şi le vom denunţa dacă vom afla că au fost folosiţi bani publici, bani murdari sau de provenienţă din exteriorul ţării, căci e greu de crezut că cei 40.000 de oameni aşteptaţi vor veni cu toţii pe cheltuială proprie. Ȋndemnăm târgumureşenii să considere ziua de 10 martie o zi obișnuită de final de săptămână în care-şi pot face promenada de seară prin centrul oraşului, SĂ VADĂ şi SĂ AUDĂ ce se întâmplă acolo, că doar nu năvălesc hunii! Sau năvălesc?”, a spus Noua Dreaptă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here