Primăria Cluj-Napoca va efectua o acțiune de deratizare pe domeniul public

0

Primăria Cluj-Napoca va realiza, începând din 12 și până în 18 martie 2018, între orele 8:00 și 16:00,o acțiune de deratizare pe domeniul public al municipiului.

Dacă condițiile meteorologice nu vor face posibilă desfășurarea acțiunii de deratizare atunci durata acesteia se va decala.

Deratizarea se va face cu produsul „Facorat Pastă” şi/sau „Agropat Pellet” raticide pentru combaterea rozătoarelor. Produse avizate de Ministerul Sănătății, Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupa Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţe Cluj.

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

Activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, pentru a da rezultate, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem un apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea pe proprietăți, clădiri, în subsolul blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toți factorii interesați pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerii acestora la un nivel numeric redus.

Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare), atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum și pierderi economice (poluare, distrugere materială etc.)

Legislația în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de deratizare, precum şi consecinţele neefectuării acestora.

Activitatea de deratizare este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concesionare a serviciului de deratizare, dezinsecție și dezinfecție încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here