Polițiști locali din Cluj au oferit flori doamnelor și domnișoarelor de ziua femeii de pe biciclete

0

Polițiștii Locali din Cluj-Napoca au împărțit flori pentru doamnele și domnișoarele din Cluj de 8 martie, Ziua Femeii. Acești au făcut acest gest pedalând prin centrul orașului pe biciclete electrice.

Mesajul Poliției Locale, care a însoțit cadoul simbolic de Ziua Femeii, a subliniat importanța utilizării transportului alternativ.

„De ziua lor, am vrut să le facem o surpriză. Am ales să ne deplasăm prin oraș pe biciclete electrice pentru că sunt extrem de utile și le oferă agenților o alternativă mai curată, „mai verde” și mai sănătoasă decât automobilele. În acest fel, economisim combustibil, cheltuieli de întreținere și ne bucurăm de mai multă mișcare”, a declarat directorul Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

Bicicletele au ajuns în dotarea Poliției Locale printr-un parteneriat cu magazinul online de articole sportive Sportaddict.ro. Sunt eco-friendly, ușor de condus și pot parcurge, după o singură încărcare, până la 60 de kilometri.

„Motivul pentru care am propus această colaborare e simplu: vrem să ne implicăm în dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor celor care aleg bicicletele în defavoarea automobilelor. Dacă au suportul necesar, autoritățile o să înțeleagă mai bine nevoile acestei comunități, iar împreună o să popularizăm această alternativă de deplasare prietenă cu mediul înconjurător și atât de benefică pentru sănătate”, spune Cătălin Mureșan, reprezentantul Sportaddict.ro.

De asemenea, bicicletele au fost personalizate de cei de la Reborn Bycicles, care s-au asigurat că noile achiziții ale Poliției Locale nu vor trece neobservate.

„Putem spune că de acum Politia Locală a devenit un etalon în ceea ce privește „custom bicycles” cel puțin în Cluj- Napoca. Dacă le vedeți pe stradă, dați un share și sustineți #PolitiaLocalapebicicleta. O idee foarte faină, cu multe implicații pozitive, care merită promovată la nivel național în speranța că vom vedea cât mai multe biciclete “oficiale” prin orașele României”, spun reprezentanții  Reborn Bycicles.

Bicicletele electrice vor fi folosite de Poliția Locală, de acum înainte, pentru patrulare și monitorizare. Acestea o autonomie de 60 de kilometri, sunt reîncărcate prin conectarea la o priză standard și pot ajunge la viteze de 50 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, ele nu funcționează ca un automobil, ci au la pedalier un motor ce asistă utilizatorul. Motorul are cinci nivele de asistare, cinci intensități diferite și nouă viteze clasice.

Primăria Cluj-Napoca nu este la prima acțiune ce promovează transportul alternativ. De anul trecut, Poliția Locală a municipiului folosește pentru misiuni de patrulare și un Segway.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here