Talonerul naționalei de rugby a României: meciul cu Belgia va fi încă un pas spre Cupa Mondială

0

Eugen Căpățână, talonerul naționalei de rugby a României, a anunțat că partida care va avea loc sâmbătă contra Belgiei îi va duce pe tricolorii tot mai aproape de calificarea la Cupa Mondială 2019 din Japonia.

„Meciul cu Belgia va fi încă un pas spre Cupa Mondială. Mergem la victorie, victorie cu bonus. Ne respectăm adversarul, vom trata cu seriozitate acest meci şi sperăm să aducem oamenii cât mai aproape de noi, să ne susţină în continuare. Este important să ne regăsim forma şi să ne facem jocul pe care l-am avut până acum”, a spus Căpăţână, într-un interviu acordat site-ului FRR.

De asemenea, acesta a specificat că deși „Stejarii” nu au reușit să câștige un punct bonus în meciul cu Rusia, victoria obținută îi conduce spre turneul final din Japonia de anul viitor.

„A fost un meci greu, din păcate nu ne-am atins obiectivele pe care ni le-am dorit, însă este o victorie bună, importantă, care ne menţine în cursa de calificare la Cupa Mondială din Japonia. Nu îmi pot da cu părerea despre ce a mers şi ce nu a mers pe teren, trebuie să analizăm foarte bine ce s-a întâmplat în cele două meciuri şi treptat, să ajungem să ne facem jocul nostru (…) Toate frustrările şi momentele proaste pe care le-am avut în meciul pierdut cu Spania ne-au urmărit şi în partida aceasta (cu Rusia). Până la urmă sunt frustrări pe care singuri ni le-am creat, am jucat destul de puţin şi nu aşa cum ne-am dorit”, a arătat internaționalul român.

Eugen Căpățână, a declarat că obiectivul echipei este munca în echipă iar jucătorii să învețe din greșeli și să le îndrepte.

„Important este să facem meciuri cât mai bune şi echipa să câştige, să ne îndeplinim obiectivul, indiferent cine marchează punctele. Suntem o echipă şi e normal să fim în teren unii pentru alţii (…) Până la urmă suntem toţi jucători maturi, viaţa sportivă înseamnă şi victorii şi eşecuri, trebuie să îţi asumi totul şi să mergi mai departe”, a spus, printre altele, talonerul naţionalei, cel care a înscris un eseu în întâlnirea cu Rusia de pe Cluj Arena.

„Stejarii”, locul 17 în ierarhia mondială, vor întâlni Belgia, locul 25, sâmbătă, de la ora 13,00, la Buzău, pe Stadionul Municipal (Gloria Buzău), într-un meci contând pentru etapa a patra a Rugby Europe International Championship 2018.

În ultima etapă, pe 18 martie, România va întâlni în deplasare, la Tbilisi, puternica formaţie a Georgiei.

În clasamentul competiţiei, Georgia este pe primul loc, cu 14 puncte, România este pe poziţia secundă cu 9 puncte, Spania este pe 3, cu 8 puncte, Rusia ocupă poziţia a 4-a cu 6 puncte, urmând Belgia, 5 puncte şi Germania 0 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here