Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este câștigătoarea etapei locale a competiției „Institute Research Challenge”

0
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a câștigat etapa locală a competiției Chartered Financial Analyst (CFA) „Institute Research Challenge” în cadrul celei de-a VI-a ediție, organizată la București de Asociația CFA România, potrivit unui comunicat al organizației.

După o competiție strânsă între șapte echipe de studenți aparținând universităților din România și Republica Moldova, câștigătoare în acest an a fost desemnată echipa Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Echipa studenților din Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, formată din Daniela Chilari, Cristina Negru, Nicolae Otgon şi Iurie Rusu, a fost îndrumată de Miruna Pochea în calitate de profesor coordonator şi de mentorul Bianca Moldovan, CFA din partea Asociaţiei CFA România.

„În acest an, competiția a atins un nivel foarte bun de pregătire şi prezentare a lucrărilor şi majoritatea echipelor de studenți aflate în concurs au dovedit că au depus eforturi considerabile în analiza desfășurată. Este adevărat că și alegerea societății DIGI Communication N.V. (simbol la B.V.B.: DIGI) s-a dovedit a fi o decizie foarte bună ca şi companie subiect pentru această ediţie a competiţiei având în vedere dinamica industriei în care activează şi extinderea regională a companiei. Echipele au folosit metode de evaluare diverse şi inovative pentru acţiunile DIGI, care au condus la recomandări foarte bine fundamentate”, a declarat Mugur Popescu, CFA – Director de Proiect al etapei locale a competiţiei ”CFA Institute Reasearch Challenge”.

Următoarea fază a competiției va avea loc Dublin în Irlanda și dacă se califică echipa studenților vor merge în finala globală care va avea loc în Kuala Lumpur, Malaysia. La competiţia globală participă peste 1.000 de universităţi din peste 75 de ţări. Competiţia „CFA Institute Research Challenge” s-a desfăşurat cu suportul şi susţinerea CFA Institute, ERSTE Asset Management, Boomberg şi Kaplan.

Chartered Financial Analyst (CFA) este un atestat dedicat analiștilor financiari, recunoscut în întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here