Naționala României de rugby a învins reprezentativa Rusiei

0

Naționala României a câștigat meciul împotriva Rusiei cu scorul de 25-15 (10-8), sâmbătă, 3 martie, în etapa a 3-a din Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, într-o partida jucată pe Cluj Arena. Din păcate, „Stejarii” nu au primit și punctul bonus ofensiv, aşa cum și-au stabilit ca obiectiv.

Meciul a fost unul în care tricolorii au dominat în mare parte dar nu au convins, fiind din nou tributari unor greșeli personale sau colective, angajându-se într-un joc fizic în locul unuia tehnic, preferabil în fața unui adversar solid așa cum a fost selecționata Rusiei.

După ce în minutul 4, Ionuţ Dumitru a fost foarte aproape de a deschide scorul printr-un eseu, fiind deposedat de minge la mai puţin de un metru de linia de ţintă, „Stejarii” au obţinut în minutul 10 un eseu de penalizare în urma unor erori în serie ale adversarilor.

Deşi au continuat să preseze şi au avut câteva faze cursive de atac, jucătorii lui Lynn Howells au pierdut posesia balonului în 22-ul advers, la o astfel de fază ruşii recuperând mingea şi izbutind o încercare, după un mol de margine, în minutul 28, prin Serghei Sekisov, netransformată.

„Urşii” au preluat apoi avantajul pe tabela de marcaj printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Iuri Kuşnarev, însă Valentin Calafeteanu a adus alte trei puncte în dreptul „Stejarilor” cu două minute înainte de finalul primei reprize, scorul pauzei fiind 10-8 pentru România.

Stephen Shennan a izbutit al doilea eseu pentru tricolori, în minutul 50, netransformat de Calafeteanu, dar în pofida cursului jocului, Ramil Gaisin a adus egalarea, printr-o încercare transformată tot de el, în minutul 68, scorul eseurilor devenind 2-2.

Tricolorii au forţat pe finalul meciului pentru obţinerea punctului bonus ofensiv, însă eseurile lui Paula Kinikinilau, din minutul 75, şi cel al lui Eugen Căpăţână, în timpul adiţional, netransformate de Florin Vlaicu, nu au reuşit să conducă la atingerea obiectivului propus, fiind necesară o diferenţă de minim trei eseuri.

România va întâlni săptămâna viitoare, la Buzău, naționala Belgiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here