METROU în Timisoara! Nicolae Robu anunta si primul pas: Studiul de prefezabilitate!

0

Primarul Nicolae Robu a declarat că Timişoara va trebui să aibă metrou în următorul deceniu, în perspectiva dezvoltării urbane iar primul pas este studiul de prefezabilitate.

Atunci nu vorbeam despre realizarea unui metrou propriu-zis. Nu se mai poate face ceea ce voiam atunci, întrucât CFR a mers pe o altă linie, a obţinut finanţare europeană şi în următorii 30-40 de ani nu se va mai putea discuta acest subiect. Dar Timişoara, la fel ca orice alte oraşe de aceeaşi mărime din lumea care a atins alte standarde de dezvoltare, va trebui să ofere locuitorilor săi şi vizitatorilor condiţii de mobilitate moderne şi rapide. Aşa ceva nu se poate face la suprafaţă, nu putem construi artere cu 10 benzi, ci în subteran, cu metroul.

Timişoara este cumva sub o pedeapsă divină să nu aibă şansa de a accede la o sursă de finanţare? Va apărea o oportunitate de finanţare la un moment dat. Nu ştiu când va fi acel moment, dar ca să poţi discuta cu un potenţial finanţator, trebuie să ai un astfel de studiu de prefezabilitate făcut de specialişti”, a detaliat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here