Lucrări de construire a unui imobil fără autorizație într-un șantier din Cluj

0
Sursa foto: Centrul de presa

Mai multe autorități locale au verificat șantierul de pe str. Miko Imre nr. 14, pe parcursul zilei de 14 februarie 2018, unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizație a unui imobil de locuințe.

La acest control au participat, polițiștii locali din cadrul Direcției Inspecție și Control – Serviciul Control Urbanism și Disciplina în Construcții, Serviciul Control Protecția Mediului, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca – Secția 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” și inspectori din cadrul ITM Cluj.

Chiar dacă dl. Mureșan Horațiu Sebastian – proprietarul terenului – a fost sancționat pentru lucrări fără autorizație de construire cu amendă în valoare de 5000 lei in anul 2017 luna mai, și s-a dispus oprirea lucrărilor,  pe șantier se aflau 5 angajați ai SC ECOMP SRL (societate care este executantul lucrării), echipă care era coordonată de dl. Onuc Traian.

Precizăm că datorită faptului că nu s-a respectat măsura de oprire a lucrărilor, dispusă prin PVCC nr.0080408/05.10.2017,  pe numele Mureșan Horațiu Sebastian a fost întocmit referatul de sezizare a organelor de urmărire penală la data de 11.01.2018.

Având în vedere constatările de pe șantier au fost luate următoarele măsuri:

1 proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 50/1991 republicată pentru lucrări efectuate fără autorizație de construire, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor,

– 4 procese verbale de constatare a contravenției în baza HCL 191/2009 privind neîntreținerea curățeniei în incinta șantierului, lipsa contractului de salubritate, lipsa împrejmuirii corespunzătoare, respectiv pentru lipsa rampei de spălare la ieșirea din șantier, în valoare de 5.500 lei,

– ITM – 1 proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 108/1999 republicată pentru lipsa masurilor privind protecția muncii, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor.

La fața locului, cu ocazia acțiunii au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.